De la taxa Amazon a la mà dura contra els manters: el debat del comerç a Barcelona, en 15 frases

Elsa Artadi, Manuel Valls, Ernest Maragall, Jaume Collboni i Josep Bou han participat en el debat d'alcaldables a Barcelona sobre el comerç, en què Ada Colau no ha assistit i Anna Saliente (CUP) no ha estat convidada

Artadi, Valls, Maragall, Collboni i Bou han participat al debat
Artadi, Valls, Maragall, Collboni i Bou han participat al debat | ND
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:27h
Barcelona Comerç i Barcelona Oberta han organitzat aquest dimarts un debat entre els alcaldables de Barcelona per debatre sobre les polítiques de comerç a la ciutat. No hi eren tots els candidats, després que l'alcaldessa, Ada Colau, hagi rebutjat participar-hi i Anna Saliente (CUP) no hagi estat convidada. Tot i ser un debat sobre comerç, la conversa ha tendit a virar sobre la seguretat i la venda ambulant.

- Jaume Collboni: "Proposem una taxa Amazon per a les grans empreses de comerç digital. Permetrà recaptar 7,5 milions d’euros amb dos objectius: afavorir la digitalització del comerç de la ciutat i finançar plataformes d’última milla".

- Manuel Valls: "El comerç ha estat molt perjudicat en els últims quatre anys. Hi ha hagut menyspreu i desconfiança".

- Elsa Artadi: "Hem de buscar sinergies entre el comerç tradicional i l'electrònic. Que els comerços i mercats siguin llocs on es puguin portar les mercaderies".

- Josep Bou: "No podem dir que no al comerç electrònic però s'han de defensar les botigues de Barcelona. En principi, no em plantejo una taxa pel comerç electrònic".

- Ernest Maragall: "És tan preocupant l'absència de l'alcaldessa com l'absència de la promoció del comerç durant el Nadal".

- Elsa Artadi: "El top manta s’ha descontrolat i s’ha multiplicat per 10 a la ciutat, per culpa de la senyora Colau. La solució no pot ser dir que els venedors tenen dret a fer el que fan".

- Manuel Valls: "Si jo soc alcalde, acabaré amb el fenomen del top manta amb poques setmanes. Necessitem una acció molt potent liderada per la Guàrdia Urbana, la policia nacional espanyola, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra".

- Manuel Valls: "La seguretat no és un tema de dretes i d’esquerres. Sense seguretat no hi ha llibertat. Necessitem ordre, autoritat, civisme i respecte a la llei. El bonisme general no funciona".

- Ernest Maragall a Manuel Valls: "Podem triar una política d’autoritat estricta i aleshores canviar el problema de lloc o empènyer aquests ciutadans cap a altres activitats, molt probablement cap a la delinqüència. Jo ja sé que vostè és un expert en expulsions".

- Ernest Maragall, sobre la venda ambulant: "Es parla de màfies però les mercaderies entren pel Port de Barcelona. Tenim una responsabilitat".

- Jaume Collboni a Ernest Maragall i Elsa Artadi: "Ens falten 1.800 Mossos a Barcelona i vostès no han fet res des del Govern".

- Josep Bou, sobre els manters: "S’ha de fer un cens, saber qui són, què ingressen i on viuen. Ja buscaríem després la manera de donar-los una feina".

- Josep Bou a Elsa Artadi i Ernest Maragall: "Barcelona no ha de ser la capital de la República ni la punta de llança de l'independentisme. S'imagina fer uns Jocs Olímpics amb els llaços grocs a l'Ajuntament?".

- Jaume Collboni: "La proposta d'Expo 2030 té el suport del president del govern espanyol i del president de Fira de Barcelona".

- Ernest Maragall: "Amb els salaris que tenim com pot esperar el comerç tenir la demanda i consum propis d’una ciutat com Barcelona?".
Arxivat a