Casado entrevistat a Antena 3, en deu frases: «No tinc cap dubte que Sánchez ha pactat l'autodeterminació»

El president del PP i candidat a la presidència espanyola ha abordat un possible pacte amb Vox i Ciutadans, a més de carregar contra l'independentisme

Pablo Casado, en imatge d'arxiu
Pablo Casado, en imatge d'arxiu | Bernat Cedó
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 23:13h
El president del Partit Popular i candidat a la presidència espanyola, Pablo Casado, ha concedit una entrevista en prime time a Antena 3 on ha abordat diferents temàtiques de l'actualitat política, a pocs dies d'inici de campanya per als comicis del 28-A.

Casado ha abordat la presidència de Pedro Sánchez, la situació fiscal o els possibles pactes parlamentaris que sorgeixin de les eleccions, com per exemple amb Ciutadans o Vox. El president del PP ha estat també molt categòric amb l'independentisme català i ha assegurat que el president socialista "ha pactat l'autodeterminació", en paraules seves.

Resumim l'entrevista en les deu frases més clau:

1. "En 40 anys de democràcia, cap govern havia trucat per demanar i suplicar els vots dels hereus d'ETA".

2. "El PP sempre ha d'arreglar els excessos de l'esquerra Som un partit que pot dialogar i pactar a esquerra i dreta. Fins i tot amb partits que no es parlen entre si".

3. "Qualsevol instrumentalització dels serveis de l'Estat, sigui un espionatge, sigui el CIS, sigui la televisió pública, sigui la diputació permanent, és absolutament censurable. I jo per això en el meu govern no ho toleraré".

4. "El 155 és només un altre article de la Constitució. S'ha de recuperar la legalitat a Catalunya", l'entrevistada repregunta sobre la intervenció de TV3: "Per suposat. O el tancament si segueixen fent el que estan fent amb 250 milions de pressupost públic".

5. "No tinc cap dubte que Sánchez ha pactat l'autodeterminació".

6. Sobre l'eutanàsia: "Nosaltres apostem pel testament vital perquè tothom pugui firmar contra la distanasia. Hem d'invertir en cures pal·liatives". 

7. "Combatem la bretxa salarial. Nosaltres l'hem baixat un 22% de les dones treballadores".

8. "Volem suprimir l'impost de successions, de donacions, de patrimoni, d'actes jurídics documentats, baixar l'impost de la renda al 40% i el de societats al 20%".

9. "Un president del govern d'Espanya prefereix pactar amb els separatistes, Puigdemont i Torra, i amb els terroristes o hereus d'ETA, com Otegui".

10. "Estic convençut que el PSOE i Ciutadans pactaran, si sumen, per governar Espanya".