Mas intervindrà en l'arrencada de campanya de JxCat

A diferència de les eleccions al Parlament del 21-D, l'expresident de la Generalitat tindrà espai en els grans mítings camí dels comicis al Congrés

Carles Puigdemont, Artur Mas i Elsa Artadi, en un acte a Brussel·les durant la campanya del 21-D
Carles Puigdemont, Artur Mas i Elsa Artadi, en un acte a Brussel·les durant la campanya del 21-D | Junts per Catalunya
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:57h
La sala polivalent de la fàbrica Fabra i Coats acollirà aquest dijous, a partir de les deu del vespre, l'arrencada de campanya de Junts per Catalunya (JxCat) camí de les eleccions espanyoles. Una de les novetats en l'alineació d'oradors és la presència d'Artur Mas, expresident de la Generalitat, que en les eleccions del 21-D només va tenir presència en un míting gran -a Brussel·les- i no va parlar en l'acte central de Barcelona. A Mas l'acompanyaran Quim Torra i Carles Puigdemont, aquest des de Bèlgica.

En la campanya de les últimes eleccions al Parlament, de fet, la presència dels representants orgànics del PDECat va ser més aviat reduïda. En els actes de gran format no hi van participar Marta Pascal -excoordinadora general-, ni David Bonvehí -en aquell moment coordinador d'organització- ni tampoc Neus Munté, que a finals del 2017 encara formava tàndem presidencial amb Mas al capdavant de l'antiga CDC. Josep Rull i Jordi Turull, que van sortir en llibertat coincidint amb l'arrencada de la campanya, van ser les principals veus del PDECat juntament amb Puigdemont.

La intervenció de Mas arriba en un moment en què el seu nom apareix en les travesses per tornar a liderar -orgànicament o a les urnes- l'espai postconvergent, agitat aquests dies per l'ofensiva dels moderats contra Puigdemont a les portes del cicle electoral. La seva inhabilitació del 9-N acaba el febrer del 2020, una data que pot ser anterior a les futures eleccions catalanes. L'expresident, però, guarda silenci i dedica bona part de l'agenda a presentar candidats de JxCat arreu del territori català.

Durant l'acte de dijous també està prevista una comunicació de Jordi Sànchez des de la presó de Soto del Real, des d'on exerceix com a candidat. Laura Borràs i Míriam Nogueras, números dos i tres de la llista per Barcelona. Elsa Artadi, número dos a la llista municipal de Barcelona per darrere de Joaquim Forn, i Meritxell Lluís, número dos al Senat per Barcelona i parella de Rull, tindran espai durant el primer míting de campanya. L'endemà, divendres, el principal acte se celebrarà a Manresa.