JxCat oferirà «fins al darrer moment» a Junqueras que lideri la llista de Puigdemont a Europa

Laura Borràs, número dos de la formació a les eleccions espanyoles, celebra el fitxatge de Comín perquè contribueix a la "transveralitat" de la candidatura

Laura Borràs i Míriam Nogueras, aquest dilluns en roda de premsa
Laura Borràs i Míriam Nogueras, aquest dilluns en roda de premsa | Julio Díaz / Junts per Catalunya
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:26h
"La candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) a Europa és unitària i transversal", ha apuntat Laura Borràs, número dos de la formació a les eleccions espanyoles, en relació a la llista que ha elaborat Carles Puigdemont des de Waterloo per concórrer als comicis al Parlament comunitari. A Puigdemont, com a cap de cartell, l'acompanyen Toni Comín -conseller de Salut amb ERC-, Clara Ponsatí -consellera d'Ensenyament en el Govern destituït pel 155-, Èrika Casajoana -ex d'Unió- i Gorka Knorr, exdirigent d'Eusko Alkartasuna. "És una llista potent que pot fer molt de servei a la causa catalana en la dimensió europea", ha assenyalat la número dos de JxCat a les eleccions espanyoles.

"Si Oriol Junqueras vol afegir-se a la llista, la liderarà", ha apuntat Borràs, que ha demanat "unitat" de cara a fer front a la "repressió". "Si anessin junts, seria la traducció del que estem vivint i permetria conscienciar Europa. L'oferiment hi és i hi serà fins al darrer moment", ha apuntat la dirigent independentista. Comín encara és diputat d'ERC al Parlament, i Borràs ha apuntat que no li han posat "cap condició" sobre el fet de deixar l'acta. "La seva posició no varia, ho haurà de decidir ell o ERC", ha indicat, al mateix temps que recalcava la intenció de ser una "veu plural" a Europa.

Missatge a Pascal

JxCat també ha enviat un missatge a Marta Pascal, excoordinadora general del PDECat i autora d'unes crítiques rellevants contra l'estratègia de Carles Puigdemont a les portes de la campanya electoral. Míriam Nogueras, vicepresidenta del partit i número tres de JxCat a les eleccions espanyoles, ha volgut subratllar que les decisions que han culminat en la llista de l'espai postconvergent al Congrés han rebut una "àmplia majoria" en els òrgans de decisió del PDECat.

"Això ha de quedar molt clar. Tot el que estem fent ha estat ratificat sempre per àmplia majoria entre els nostres associats. Respectem les decisions individuals, però la nostra prioritat no són els partits, són el país. La prioritat és guanyar per evitar que passin més coses dolentes", ha remarcat Nogueras, persona de la màxima confiança de Puigdemont. "No canviarem les nostres prioritats", ha ressaltat.

Quines són? En concret, tres: "guanyar" a les urnes, fer costat als presos polítics i als exiliats, i "seguir denunciant la repressió i les mentides de les clavegueres de l'Estat". "Fem falta tots, hem d'empènyer cap a la independència amb generositat i amb coherència", ha ressaltat Nogueras, que ha indicat que el PDECat no és un partit "sectari" i que s'hi respecten la "llibertat individual".