Casado equipara terrorisme i independentisme en l'últim acte de precampanya a Barcelona

El PP presenta el seu programa electoral amb un atac a Pedro Sánchez per preferir "mans tacades de sang i pintades de groc que mans obertes a tots els espanyols"

Pablo Casado aquest migdia a Barcelona.
Pablo Casado aquest migdia a Barcelona. | PP
08 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:48h
El PP ha presentat aquest migdia a Barcelona el seu programa electoral per a les eleccions del 28-A, amb presència de Pablo Casado. El líder del PP ha equiparat "terroristes i colpistes", en referència a l'independentisme, com a aliats de Pedro Sánchez. Ha acusat el president espanyol de "blanquejar el que no es pot blanquejar", ja que "necessita el suport dels separatistes que han exercit el colpisme i dels etarres que han exercit el terrorisme". Segons ell, Sánchez prefereix "mans tacades de sang que mans pintades de blanc, prefereix mans pintades de groc que mans obertes a tots els espanyols".

Casado ha parlat dels "enemics d'Espanya" que són "el terrorisme i el colpisme" com a aliats del líder socialista. Segons ell, "L'únic no és no de Sánchez és el que ens ha donat per no fer un debat amb nosaltres", definint Sánchez d'"enemic públic d'Espanya, el president més radical" que hi ha hagut. "Ha estat l'únic que ha demanat el suport als terroristes perquè li convalidin els reials decrets".    

Crida al vot útil

En la cloenda del seu discurs, el líder del PP ha presentat el seu partit com a "moderat" i "reformista", i ha advertit de la necessitat d'aplegar el vot entorn el PP perquè la divisió del bloc conservador en tres sigles només satisfarà "Sánchez, Puigdemont i Torra". Ha tornat a insistir en la seva voluntat expressada anteriorment de tancar acords per concórrer a les urnes amb Ciutadans i Vox en moltes províncies. "Menys vots al PP són més escons per Pedro Sánchez", ha assegurat, advertint que està convençut que
Ciutadans acabarà donant suport al líder socialista.     

Cayetana Álvarez de Toledo, que ha començat la seva intervenció saludant als assistents amb un "Espanyols de Catalunya, catalans d'Espanya!", ha definit l'acte d'avui com la presentació d'"un projecte per Espanya" que pretén "enfront el CDR, el RDC, el rescat democràtic de Catalunya, el RDC enfront els CDR". La candidata ha apel·lat a la voluntat d'"empoderar els catalans que volen ser espanyols".

"Que assumeixin el cost de ser nacionalistes!"

Álvarez de Toledo ha parlat d'una "devolució d'autonomia als demòcrates de Catalunya". Ha citat la figura de Josep Tarradellas, quan criticava el pujolisme i el titllava de "dictadura blanca", per, descontextualitzant-lo, presentar-lo com el primer que va advertir sobre el que acabaria passant a Catalunya. "Que assumeixin el cost de ser nacionalistes!", ha dit respecte l'independentisme. 

La candidata ha carregat fort contra Pedro Sánchez, "investit per un pròfug de la justícia per rebel·lar-se contra Espanya", criticant que no vol un cara a cara amb Pablo Casado. Ha recordat els seus canvis de posició respecte a Catalunya per deslegitimar la seva actitud quan ara diu "no és no" al referèndum d'autodeterminació.