L'antifeixista detinguda a la manifestació contra Vox quedarà en llibertat sota fiança

La jove de l'Hospitalet de Llobregat sortirà de la presó dilluns, quan faci efectiu el pagament de 6.000 euros decretats pel jutjat d'instrucció número 16

Una imatge de la manifestació del 30 de març
Una imatge de la manifestació del 30 de març | Andreu Merino
05 d'abril del 2019
Actualitzat el 06 d'abril a les 11:50h
La jove antifeixista de l'Hospitalet de Llobregat detinguda el 30 de març a la manifestació contra Vox a Barcelona quedarà en llibertat dilluns, sempre que faci efectiu el pagament de la fiança de 6.000 euros imposada pel jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona.

Va ser el mateix jutjat qui va decretar el seu ingrés a presó provisional després de la detenció però aquest divendres ha rectificat la seva postura després d'atendre un recurs de la seva defensa. Els pares de la jove han confirmat a NacióDigital que podran fer efectiu el pagament de la fiança abans de dilluns però l'organització antirepressiva Alerta Solidària, que forma part de la seva defensa, demana col·laborar amb la caixa de resistència oberta per l'entorn de la jove. "Volem evitar que la família hagi de fer-se càrrec sola de la fiança", explica l'advocada Eva Pous.

Un cop l'antifeixista quedi en llibertat, haurà d'estar pendent de com evoluciona la instrucció del seu cas. El jutjat ha accedit a deixar-la en llibertat després d'atendre els arguments dels seus advocats, que insistien que no hi havia risc de fuga ni de reiteració delictiva, però la instrucció sobre les acusacions d'atemptat a l'autoritat i desordres públics continua en marxa.

Els Mossos d'Esquadra acusen la jove de l'Hospitalet de llançar objectes contundents contra els agents però Pous assegura que l'informe policial no recull cap prova que ho demostri, més enllà de la versió policial. "No és la primera vegada que la versió policial no es pot sostenir durant la instrucció", recorda Pous.

L'anunci de la posada en llibertat de la jove ha arribat quan una trentena de persones es concentraven davant el departament d'Interior, convocats per la plataforma Rut Libertad, per protestar pel trasllat de l'antifeixista a la presó de Brians 1, després d'ingressar a Wad Ras.
Arxivat a