Colau retreu a ERC i JxCat la «política del bloqueig» a l'Estat: «Ens porta a un cul de sac»

L'alcaldessa de Barcelona, en un míting a l'Hospitalet de Llobregat, també carrega contra els partits estatals per no haver respost a l'atac de les "clavegueres" de l'Estat contra Pablo Iglesias

Ada Colau, en el míting d'aquest dissabte a l'Hospitalet de Llobregat
Ada Colau, en el míting d'aquest dissabte a l'Hospitalet de Llobregat | En Comú Podem
06 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:50h
Pablo Iglesias i Jaume Asens són bons amics i ara, també, els principals reclams electorals de Podem i comuns en els comicis del 28 d'abril. Aquest dissabte han compartit escenari, amb Ada Colau, en l'últim gran acte de les seves formacions abans de l'inici de la campanya electoral, que arrenca dijous. L'alcaldessa de Barcelona, que ha encetat l'acte, ha retret als partits independentistes la política de "bloqueig" a l'Estat, visualitzada en la negació a tramitar els últims pressupostos al Congrés. "La política del bloqueig no és cap solució, ens porta a un cul de sac", ha afirmat Colau referint-se a ERC i el PDECat.

En l'escenari de La Farga de l'Hospitalet de Llobregat -amb majoria de banderes morades i republicanes-, l'alcaldessa de la capital catalana també ha enviat dards a Pedro Sánchez. Ha lamentat que no hagi complert els seus compromisos amb Barcelona, per exemple, en la regulació dels preus abusius del lloguer. "Li han tremolat les cames", ha expressat Colau sobre el candidat del PSOE. La líder dels comuns ha afirmat que l'"única garantia" d'un govern "valent" és un executiu liderat per Pablo Iglesias, amb el suport de Jaume Asens i En Comú Podem.

La màxima dirigent dels comuns s'ha referit als atacs de les "clavegueres" de l'Estat contra el líder de Podem. "No ens sorprenen les clavegueres", ha apuntat. Colau ha afirmat que el que "indigna" és la falta de reacció dels grans partits de l'Estat després de l'operació contra Iglesias.


Colau, que ha elogiat Asens per estar "sempre al costat dels més febles", ha volgut enviar un missatge de suport a Ángel Hernández, detingut per facilitar la mort de la seva parella, María José Carrasco, afectada per una malaltia degenerativa. L'alcaldessa de Barcelona ha culpa l'Estat d'haver "fallat". "És una vergonya que hagi estat detingut. L'Estat és l'únic que ha fallat aquí, l'Ángel no ha fallat", ha expressat.