Un jutjat investiga la crema del faristol que recordava les tortures a la Via Laietana

La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona vol aclarir si la destrossa del faristol pot comportar una infracció penal

El faristol va aparèixer cremat el 28 de març
El faristol va aparèixer cremat el 28 de març | ACN
NacióDigital
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:05h
La crema del faristol instal·lat a la Via Laietana que recordava la repressió i les tortures practicades a la prefectura de la policia nacional espanyola ha arribat als jutjats. La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona considera que la destrossa pot suposar una infracció penal i ha requerit a la Direcció Superior de Policia de Barcelona que aporti les gravacions de la nit dels fets de les càmeres de seguretat de la façana de la comissaria, com sol·licitava l'Ajuntament.

El jutjat també ha demanat el número d'identificació dels agents que prestaven servei aquell a les portes de la comissaria.

El faristol va aparèixer cremat el dijous 28 de març, dos dies després de ser instal·lat, i el col·lectiu feixista Los de Artós va reivindicar l'acció a les xarxes socials. 

L'Ajuntament ja ha renovat el faristol i ha aprofitat la seva instal·lació per recordar al govern espanyol que el Congrés dels Diputats va aprovar convertir la prefectura en un espai memorial. El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha enviat una carta a Colau en què considerava "perillós identificar institucions democràtiques de l'Estat amb un règim polític del passat".
Arxivat a