La Fiscalia vol apartar Barcelona de l'acusació particular per les càrregues de l'1-O

El recurs del ministeri públic considera que l'Ajuntament “no és ni ofès ni perjudicat” dels fets denunciats

Primer pla de la cara ensangonada d'una dona davant l'Escola Infant Jesús de Barcelona, després d'una càrrega policial l'1 d'octubre del 2017.
Primer pla de la cara ensangonada d'una dona davant l'Escola Infant Jesús de Barcelona, després d'una càrrega policial l'1 d'octubre del 2017. | ACN
NacióDigital
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:24h
La fiscalia de Barcelona demana al jutge que expulsi l’Ajuntament de Barcelona com a acusació popular en la causa que investiga les càrregues de l’1 d’octubre, segons publica El Periódico. D’aquesta manera, els fiscals Diego Villafañe i José Luis García s’afegeixen al recurs que ha presentat l’Advocacia de l’Estat reclamant el mateix.

L'escrit presentat per la fiscalia considera que no hi ha cap precepte legal que habiliti el consistori a personar-se i actuar com a acusació popular perquè “no és ni ofès ni perjudicat” dels fets denunciats. Els fiscals consideren que no són vàlids els preceptes de la Carta Municipal de la ciutat argumentats per poder ser acusació, que, entre altres coses, contempla l’opció de “exercir accions judicials i administratives per a la defensa jurídica de la corporació”. El Ministeri Públic argumenta que aquesta defensa no es pertinent en les investigacions sobre les càrregues policials, perquè “cap dret o garantia propis o privatius” de l’ajuntament “no està en entredit”.

La fiscalia també rebutja que la posició de l’Ajuntament com a acusació particular pugui emparar-se a l’article de la Carta Municipal que fixa “la protecció, preservació i promoció dels valors simbòlics, el prestigi i la bona reputació associats al nom de Barcelona”, perquè consideren que són només “uns principis generals, programàtics i inspiradors” de l’actuació del consistori, però no “integren la habilitació constitucional, legal i juridisprudencial” requerida.
Arxivat a