De les peticions de «perdó» a la «comprensió lectora» d'Arrimadas: el primer debat del 28-A, en 15 frases

Jaume Asens (comuns), Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Meritxell Batet (PSC), Inés Arrimadas (Ciutadans) i Cayetana Álvarez de Toledo (PP) contraposen les seves posicions en el primer debat de candidats al Congrés

Els sis caps de llista.
Els sis caps de llista. | Bernat Cedó
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:14h
Els caps de llista de les sis principals forces polítiques que es presenten a les eleccions espanyoles del 28-A han participat aquest dimecres en el primer debat de candidats, organitzat per La Vanguardia i moderat per Màrius Carol. Jaume Asens, dels comuns; Gabriel Rufián, d'ERC; Laura Borràs, de JxCat; Meritxell Batet, del PSC; Cayetana Álvarez de Toledo, del PP, i Inés Arrimadas, de Ciutadans, s'han vist les cares en un debat que ha tingut moments vibrants. L'intercanvi dialèctic ha donat moltes "perles". Us en donem una mostra.

- Cayetana Álvarez de Toledo: "Rebutjo que persones que hagin atacat la democràcia puguin ser candidats. Els seus partits haurien de demanar perdó".

 - Gabriel Rufián a Álvarez de Toledo: "Jo demano perdó pel referèndum si vostè demana perdó per la Gürtel"

- Gabriel Rufián a Álvarez de Toledo: "El que divideix una societat és un desnonament. Parlen de l'article 2 de la Constitució, però no del 128, contra la pobresa. Potser no són tan constitucionalistes"

- Jaume Asens: "Em sorprèn que la senyora Álvarez de Toledo no reconegui la presumpció d'innocència. Qui ha de demanar disculpes és el Partit Popular pel que va passar a Catalunya l'1-O" 

- Meritxell Batet: "Estem disposats tots els que estem aquí a buscar solucions? El Partit Socialista sí. A diferència de PP i Ciutadans, nosaltres defensem el diàleg. A diferència dels independentistes, nosaltres volem diàleg dins de la llei". 

- Inés Arrimadas: "El senyor Iceta i la senyora Batet els volen prometre als independentistes un Brexit per d'aquí a deu anys" 

- Laura Borràs: "Inés Arrimadas sempre cita un tuit de fa anys, però jo li he portat deu llibres que he escrit en castellà. Exercim la comprensió lectora"

- Cayetana Álvarez de Toledo a Inés Arrimadas: "El PP ha comès errors, però hem après la lliçó. Espero que el partit de la senyora Arrimadas i el meu facin coses junts a partir d'ara"  

- Laura Borràs: "La senyora Arrimadas és un exemple que Catalunya és una terra d'acollida"

- Inés Arrimadas: "El senyor Sánchez no m'ha trucat ni una sola vegada des que és a la Moncloa. Hauria d'haver dialogat, com a mínim, amb les dues principals forces polítiques de Catalunya. Això no és diàleg, és cessió a Torra. Imaginin el senyor Sánchez quatre anys més amb Pablo Iglesias de ministre d'Economia amb els independentistes decidint el futur del país".

- Laura Borràs: "Quantes vegades haurem de repetir que per culpa del dèficit fiscal, 41 milions d'euros marxin cada dia i no tornin?"

- Meritxell Batet: "Espanya és el país que més vides ha salvat al Mediterrani a través dels serveis marítims: 50.000 vides el 2018"

- Jaume Asens: "La senyora Álvarez de Toledo diu que han creat tres milions de llocs de treball, però és feina precària. Denota que hi ha una desigualtat en una societat malalta. Hem d'acabar amb una precarietat que impedeix que l'economia creixi". 

- Cayetana Álvarez de Toledo: "Es vol confrontar dos blocs homogenis d'homes i dones. Jo tinc més en comú amb el senyor Casado que amb la senyora Colau. A les que ens sortim d'això, ens anomenen males dones És falsa aquesta política identitària que diu que la dona neix víctima i l'home violador o agressor". 

- Gabriel Rufián: "El cos em demana dir-li a Sánchez que la meva línia vermella és treure les consertines de les fronteres de Ceuta i Melilla"