VÍDEO Arrimadas i el vicepresident del Parlament s'enganxen per les referències de Cs a Torra

La cap de l'oposició torna a qualificar el president de la Generalitat de "supremacista" i la crida a l'ordre de Josep Costa al Parlament motiva una queixa de la formació taronja, que rep el suport de comuns, PSC i PP

03 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:35h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha informat aquest dimecres al Parlament de la remodelació de Govern motivada per la substitució de les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs. Però el moment destacat s'ha produït en el torn d'intervenció d'Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans s'ha centrat a subratllar textos escrits pel president de la Generalitat en el passat, unes reflexions que ha tornat a qualificar de "supremacistes".


Les paraules d'Arrimadas han motivat la crida a l'ordre del vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), que exercia l'arbitratge del debat en substitució de Roger Torrent. Costa ha tallat Arrimadas i ha provocat una protesta enèrgica de Ciutadans, que ha comptat amb el suport del grup parlamentari dels comuns, del PSC i del PP.

Costa ha reclamat a la cap de l'oposició que s'expressés mantenint respecte cap a la figura del president de la Generalitat. I Arrimadas s'ha queixat: "És una vergonya. Però quin àrbitre és vostè!". A la protesta s'hi ha sumat, en primer terme, el diputat José María Espejo-Saavedra, també membre de la mesa de la cambra catalana. "Vostè està actuant arbitràriament", li ha etzibat a Costa. "El crido a l'ordre", ha insistit el vicepresident del Parlament, que ha gaudit de protagonisme en els pocs minuts que ha assumit la direcció de la sessió a l'hemicicle.

Més tard, Carlos Carrizosa ha redundat la protesta del seu companys de grup. " És una intromissió intolerable i una censura des de la més alta institució de la cambra", ha dit sobre la interrupció del torn de paraula d'Arrimadas. La diputada Susana Segovia (Catalunya en Comú Podem), i els diputats Ferran Pedret (PSC) i Santi Rodríguez (PP) han secundat la reflexió, recordant que la cap de l'oposició no ha vulnerat l'acord assolit entre la presidència del Parlament i tots els grups sobre el to que han de tenir els debats.

El president del Parlament, Roger Torrent -que ha recuperat el seu lloc a la presidència de la cambra en plena discussió de Costa amb Arrimadas i ha rellevat el vicepresident en les funcions de regular el debat- ha demanat "respecte" per a tots els diputats- Torrent ha convidat els grups a "revisar l'acord" subscrit sobre els debats a la cambra i a analitzar "com s'ha d'aplicar" l'entesa per permetre una discussió parlamentària serena.