El papa a «Salvados», en 10 frases: «Una societat no pot somriure al futur tenint els seus morts amagats»

El pontífex ha rebut Jordi Évole al Vaticà per parlar de d'immigració, la pobresa o la situació mundial, entre altres

31 de març del 2019
Actualitzat el 01 d'abril a les 7:43h
Jordi Évole entrevista al Papa Francesc
Jordi Évole entrevista al Papa Francesc | Salvados
Jordi Évole ha creuat les monumentals portes del Vaticà per entaular-se amb el papa Francesc en una entrevista inèdita per al seu programa Salvados, a La Sexta. El periodista ha conversat amb el pontífex sobre la immigració, sobre les problemàtiques mundials com la pobresa, l'economia o les guerres que pateix el món. El Sant Pare també ha fet autocrítica a l'església, no ha tingut cap problema en contestar totes les preguntes d'Évole i ha carregat contra els "catòlics hipòcrites".

El programa ha començat amb un preciós homenatge al neorrealisme italià, una doctrina cinematogràfica que reflectia moltes temàtiques religioses, esdevenint una gran introducció per a l'entrevista amb el Papa Francesc.
 El resum de l'entrevista amb el papa, en deu frases clau:

1. "Em sembla una injustícia molt gran. ¿Per què ho fan? ¿Perquè s'ofeguin?", sobre el bloqueig de l'Open Arms per part del govern espanyol.

2. "Fomenten la guerra en un altre país i volen la pau en el seu? No tenen dret a parlar de pau", sobre la venda d'armes de països, com Espanya

3. "L'Església i els homes de l'església han de pagar impostos. Són ciutadans, els han de pagar".

4. "Una societat no pot somriure al futur tenint els seus morts amagats", sobre les cunetes del franquisme a Espanya.

5. "El periodisme comet quatre pecats: la desinformació, la calumnia, la difamació i la coprofilia".

6. "La dona ha de tenir un paper rellevant a l'església. S'escriu en femení, no en masculí", sobre el paper de les dones a l'església catòlica.

7. "Una vegada que la tendència homosexual estigui fixada en una persona, aquella persona té dret a tenir una família", el Papa sobre l'homosexualitat, tot i matisar les declaracions sobre anar a consultar un psiquiatra si els fills tenen "tendències estranyes".

8. "Em vaig equivocar, no penso que el feminisme sigui això", sobre quan va determinar que el feminisme radical podia ser un masclisme encobert.

9. "No és lícit que s'avorti encara que hi hagi una violació".

10. Jordi Évole li pregunta sobre si Messi és Déu i el Papa, entre somriures: "Aquestes coses són expressions de la gent. Però com juga...".