Álvarez de Toledo demana il·legalitzar els CDR després de la manifestació contra Vox

Els populars presenten els seus caps de cartell per a les eleccions del 28-A

Álvarez de Toledo en l'acte d'aquest dissabte.
Álvarez de Toledo en l'acte d'aquest dissabte. | PP
30 de març del 2019
Actualitzat a les 18:01h
La candidata del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest dissabte la il·legalització dels Comités de Defensa de la República (CDR), després de la contramanifestació de repulsa a l'acte de Vox a Barcelona, de la qual n'han estat convocants. 

La dirigent popular ha aportat com a argument per demanar aquesta il·legalització la "violència" patida pels Mossos d'Esquadra i per militants i simpatitzants de Vox en la manifestació contra Vox. En aquesta marxa hi ha hagut set detinguts i incidents aïllats entre antifeixistes i ultres.

De Toledo també ha reclamat als presos polítics que demanin perdó per la "destrucció civil" de Catalunya. Així ho ha dit en l'acte de presentació dels caps de llista al Congrés a les quatre demarcacions catalanes. La candidata ha fet referència a la petició de perdó feta pel president mexicà a Espanya per preguntar-se "quan els dirigents independentistes demanaran perdó pel present?".  

Álvarez de Toledo ha anunciat que el PP  impulsarà una iniciativa perquè els processats per "atemptar contra la democràcia" no puguin ser candidats en unes eleccions. La candidata ha recordat la petició que es fessin fora de les institucions públiques els llaços grocs i ha afirmat que això ha de fer-se efectiu més enllà del moment de la campanya electoral.  Ha repetit alguns dels seus atacs contra la televisió pública catalana, com que "o TV3 és de tots o s'ha de tancar".

En el transcurs de l'acte, el presdient del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha presentat la seva formació com un "valor segur", afirmant que els eu projecte "no proposa solucions màgiques però és l'únic que funciona". A més d'Álvarez de Toledo, els altres caps de cartell són Jordi Roca per Tarragona, Dante Pérez per Lleida i Sergio Santamaría per Girona.