El Macba denuncia als Mossos l'ocupació de la Misericòrdia pel CAP del Raval

Fonts de la Generalitat asseguren que han demanat a la policia catalana que no es desallotgi l'espai i que han procedit a denunciar per "salvar la seva responsabilitat" en cas que hi hagi un accident

La plataforma ocupa la capella des del 21 de març
La plataforma ocupa la capella des del 21 de març | Adrià Costa
29 de març del 2019
Actualitzat a les 22:17h
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha denunciat als Mossos d'Esquadra l'ocupació de la Capella de la Misericòrdia per part de la Plataforma Nord Raval. Fonts de la Generalitat, que forma part del consorci que gestiona el museu, han confirmat la interposició de la denúncia i argumenten que han transmès a la policia catalana "la instrucció expressa i per escrit" de no desallotjar l'espai. Argumenten que han fet aquest pas per "salvar" la responsabilitat del museu en cas que hi hagi algun accident a la Misericòrdia.

La plataforma va ocupar la Misericòrdia el 21 de març com a mesura de pressió per aconseguir que el CAP Lluís Sayé, del Raval Nord, s'hi traslladés. Inicialment es plantejaven mantenir l'ocupació com a mínim fins aquest divendres, quan el ple havia de votar la revocació de la capella, de titularitat municipal, al museu i donar llum verda a la instal·lació de l'ambulatori.

Al ple, però, el govern municipal ha retirat la votació de la revocació de l'ordre del dia, davant la petició majoritària de l'oposició de debatre la proposta d'última hora del Govern i la Diputació per fer el nou CAP en un solar adjacent al museu que és propietat del consistori i de l'ens provincial.

Crítics amb el museu

La plataforma lamenta que el Macba hagi denunciat i dona poca rellevància a les explicacions del museu. Entenen que, tot i que l'entitat hagi demanat als Mossos no desallotjar la decisió l'acabarà prenent un jutge. Fonts de la plataforma expliquen que els Mossos han visitat la Misericòrdia aquesta setmana per informar-los de la denúncia i que un dels seus membres es va identificar com a representant dels ocupants.

Després que el ple d'aquest divendres hagi descartat votar la revocació de la capella al museu la plataforma ha celebrat una assemblea per impulsar noves mobilitzacions. Per ara han decidit mantenir l'ocupació es plantegen intensificar les protestes. Sobre la taula hi ha la possibilitat d'estendre-les a tots els CAP de Barcelona. De moment, el sindicat CGT s'ha mostrat predisposat a convocar aturades i vagues a l'atenció primària de la capital catalana, com va avançar NacióDigital.
Arxivat a