Fachin demana a ERC, JxCat i comuns que li cedeixin espai electoral per combatre el «bloc del 155»

El candidat del Front Republicà, que no disposa d'espais de propaganda gratuïts ni té presència als debats el 28-A, defensa "compartir estratègies i recursos" per frenar l'extrema dreta

Albano Dante Fachin, en la presentació de la llista del Front Republicà per al 28-A
Albano Dante Fachin, en la presentació de la llista del Front Republicà per al 28-A | ACN
29 de març del 2019
Actualitzat a les 18:23h
Petició inèdita del Front Republicà per disposar de quota mediàtica en la campanya electoral del 28-A. La coalició independentista, formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates, ha enviat una carta a ERC, Junts per Catalunya (JxCat) i En Comú Podem per demanar-los que els cedeixin espai de propaganda gratuït, així com presència en entrevistes i debats. La proposta, traslladada per escrit a les tres formacions, defensa "compartir estratègies i recursos" per combatre el "bloc del 155" i frenar l'extrema dreta.

La candidatura liderada per Albano Dante Fachin -exdiputat dels comuns al Parlament- reclama entre un 15% i un 20% de les franges d'audiència útils. Front Republicà considera que el "sistema mediàtic-electoral sempre acaba beneficiant la ultradreta", un perill rellevant tenint en compte l'ascens assignat a Vox. La candidatura sosté que aquest és un "problema de tots i totes" que justifica la demanda d'"ajuda" als partits amb més visibilitat.

"Sabem que els drets audiovisuals són un dels recursos més preuats dels partits polítics i que són una eina clau de la lluita partidista Creiem que la possibilitat de la unitat d'acció segueix sent imprescindible", exposen les missives enviades a la resta de forces sobiranistes. "El que no volem assumir és l'enèsima trampa de l'Estat per obrir la porta a la ultradreta i fer callar, censurar i perseguir a qui qüestiona el règim", afegeix el document firmat per la coalició, que assumeix les limitacions de recursos de la candidatura.