La Plataforma Nord Raval definirà en assemblea noves mobilitzacions pel trasllat del CAP a la Misericòrdia

El ple municipal de Barcelona no ha votat finalment la revocació de la Capella de la Misericòrdia al Macba i veïns i treballadors de l'ambulatori intensificaran les protestes

La plataforma intensificarà les mobilitzacions
La plataforma intensificarà les mobilitzacions | Bernat Cedó
29 de març del 2019
Actualitzat a la 13:59h
El conflicte per la ubicació del nou CAP Raval Nord no s'ha acabat. Tot el contrari. El ple municipal de Barcelona finalment no ha votat la revocació de la cessió de la Capella de la Misericòrdia al Macba i per tant, l'espai continua concedit al museu. Sobre la taula hi ha la proposta de Govern i Diputació de Barcelona per instal·lar l'ambulatori en un solar adjacent al Macba, propietat del consistori i l'ens provincial. A la pràctica, doncs, el CAP continua sense tenir definit el seu futur i la Plataforma Nord Raval decidirà en assemblea a les set de la tarda d'aquest dijous quines noves mobilitzacions impulsa per reclamar que la capella es reservi per al CAP.

Al ple l'oposició, a excepció de la CUP, ha demanat la retirada després que aquest dijous la Generalitat i la Diputació de Barcelona traslladessin al consistori una proposta d'acord per ubicar el nou CAP en un solar adjacent al Macba propietat del consistori i l'ens provincial, batejat amb el nom de CUB.

Inicialment el govern municipal havia mantingut el punt a l'ordre del dia però la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha argumentat la retirada després de tenir la seguretat que només Barcelona en Comú i la CUP hi votarien a favor.

Creuament de retrets

Tot i que formalment el punt no s'hagi debatut, el debat sobre si el punt s'havia de retirar o no de l'ordre del dia ha desembocat en un creuament de retrets entre el govern municipal i l'oposició.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que l'executiu local "desconfia" de l'acord entre Diputació i Generalitat i demana que independentment de la proposta es revoqui la cessió per poder decidir el futur de l'ampliació del Macba i del nou CAP en "igualtat de condicions".

Una petició que aquest dijous també va expressar la Plataforma Nord Raval, integrada per professionals del CAP i veïns del barri. La plataforma va avançar que la seva proposta de mínims era la revocació de la cessió de la capella al Macba i va anunciar mobilitzacions -no només al Raval sinó a tota l'atenció primària de Barcelona- en cas que no s'aprovés.

Els treballadors del CAP creuen que la possibilitat d'ubicar el CAP en el solar adjacent al Macba no està garantida i que, a més, suposa allargar el trasllat d'un equipament que té problemes de seguretat i accessibilitat.

L'oposició, en canvi, ha demanat retirar el punt de l'ordre del dia i debatre si l'Ajuntament accepta la proposta presentada pel Govern i l'ens provincial. El president del PDECat, Xavier Trias, ha acusat el govern de Colau de ser "destructiu", mentre que la regidora de Ciutadans, Carina Mejías, considera que el govern "enfronta salut i cultura", una valoració similar a la d'Alberto Fernández Díaz des de la bancada del PP.

Des d'ERC, Jordi Coronas ha demanat "responsabilitat institucional" al consistori i Collboni ha valorat que la nova proposta que hi ha sobre la taula és raonable".

Només la CUP ha fet costat al govern municipal i a la plataforma i la regidora Eulàlia Reguant ha acusat la resta de grups de l'oposició de "voler defugir el debat real". "El debat és entre les necessitats dels veïns i les de la Fundació del Macba"", ha etzibat.

Futur incert

Pin ha justificat la retirada del punt de l'ordre del dia per evitar que fos tombat en la votació i per tant no es pogués presentar en la següent sessió plenària. La regidora s'ha compromès a fer "tots els esforços" per estudiar la ubicació del CAP al solar propietat de l'Ajuntament i la Diputació però ha valorat que la proposta s'ha fet "a cegues" i que el PDECat i ERC han prioritzat els seus "interessos electoralistes".

Coronas (ERC) ha avançat que si finalemnt l'opció del CUB no és viable, el seu grup votarà a favor de la revocació de la capella al Macba. 


Arxivat a