Les escoles bressol de Barcelona tindran l'obligació de servir aliments ecològics el curs que ve

Els centres de la capital catalana també prioritzaran els aliments de proximitat a partir del mes de setembre

Les escoles bressol, obligades a servir menjar ecològic
Les escoles bressol, obligades a servir menjar ecològic | Generalitat de Catalunya
30 de març del 2019
Actualitzat a les 10:06h
A partir del mes de setembre, les escoles bressol municipals de Barcelona estaran obligades a servir aliments ecològics i també hauran de prioritzar els aliments de proximitat. L'Institut Municipal d'Educació de Barcelona ha introduït les dues condicions en els requisits per a l'adjudicació del servei de menjador de les 68 escoles bressol municipals. La mesura ha quedat recollida en el plec de condicions tècniques aprovat aquesta setmana, un mes abans de les eleccions municipals.

Els aliments que hauran de ser obligatòriament ecològics seran els cereals de l'esmorzar, les cebes, la pastanaga, els xampinyons i el tomàquet sofregit. També els porros, la carabassa, els espinacs, el carabassí i el bròquil.

Proximitat contra la contaminació

L'Ajuntament també farà que a les escoles bressol es prioritzin els aliments de proximitat, amb l'objectiu de reduir els circuits de comercialització i les emissions de diòxid de carboni. Algunes verdures, fècules, llegums i fruites hauran de ser obligatòriament de proximitat. Per exemple, cebes, pastanagues, carabasses, pastanagues, tomàquets per a amanida, mongetes tendres, enciams, patates, l'arròs, cigrons, llenties, taronges, pomes, peres i plàtans.

Cebes, pastanagues, carabasses, pastanagues, tomàquets per a amanida, mongetes tendres, enciams, patates, l'arròs, cigrons, llenties, taronges, pomes, peres i plàtans hauran de ser proximitat

La tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, posa l'accent en el fet que els aliments hagin de ser de proximitat. "Moltes vegades, acabem portant aliments de l'altra punta del món, encara que siguin ecològics", valora.  El contracte que obligarà les escoles bressol a oferir aliments ecològics i de proximitat tindrà una durada de tres anys i un pressupost de 16 milions d'euros. El curs que ve arribarà a 68 centres i el següent a 33 més.

Ortiz també garanteix que el nou contracte no suposarà un increment del preu que han de pagar les famílies i recorda que al servei de menjador també se li aplica la tarifació social.

Una "demanda de la ciutadania"

El comissionat de Consum de l'Ajuntament, Álvaro Porro, argumenta que la mesura respon a la "demanda de la ciutadania". "El 92% dels veïns demanen productes de proximitat quan van a fer a compra", assegura.

"El 92% dels veïns demanen productes de proximitat quan van a fer a compra", assegura Álvaro Porro, comissionat de Consum de l'Ajumtament

Porro també avança que per primera les escoles bressol fomentaran que el subministrament d'aliments es faci des de centres especials de treball o empreses d'inserció laboral. Tant aquest criteri com la priorització de menjar ecològic i proximitat seran aspectes que es puntuaran amb punts extres a l'hora de valorar les ofertes que presentin les empreses aspirants a quedar-se amb el contracte.
Arxivat a