Un sindicat de la policia espanyola demana retirar la placa que recorda les tortures a Via Laietana

El Sindical Unificat de Policia (SUP) qualifica la iniciativa de memòria històrica de l'Ajuntament de Barcelona d'"atemptat contra la convivència"

La placa s'ha instal·lat davant la prefectura
La placa s'ha instal·lat davant la prefectura | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
27 de març del 2019
Actualitzat a la 13:13h
El Sindicat Unificat de Policia (SUP), sindicat majoritari a la policia nacional espanyola, ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que retiri la placa instal·lada aquest dimarts pel consistori davant la prefectura de la Via Laietana i que recorda les tortures i la repressió exercides en aquesta comissaria durant el franquisme.

El SUP qualifica la iniciativa de "partidista" i considera que és un "atemptat a la convivència". A banda, el sindicat assegura que la placa representa un "atac" contra els agents i argumenta que el 70% dels membres del cos són nascuts després de la dictadura. 

A través d'un comunicat el SUP emmarca la iniciativa de l'Ajuntament en els "atacs de l'independentisme" a la policia nacional espanyola. Uns fets que, segons el sindicat, evidencien l'"abandonament" dels cossos i forces de seguretat de l'estat a Catalunya.

Cs, contra la placa tot i votar-hi a favor

L'1 de juliol del 2017 la Comissió d'Interior va votar a favor de convertir la prefectura en un espai memorial i traslladar els agents a un altre emplaçament. Ciutadans hi va votar a favor però paradoxalment la regidora de partit taronja a Barcelona, Carina Mejías, ha criticat a través de Twitter la instal·lació de la placa, que considera "ofensiva", davant la comissaria.

Mejías assegura que l'element memorial s'ha instal·lat "davant la mirada atònita dels agents que es juguen la seva vida cada dia". La regidora centra la seva crítica en el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts va assistir a l'acte convocat per diverses entitats per reclamar la conversió de la comissaria en un espai memorial.
 Pisarello ha respost Mejías, també a través de Twitter, recordant-li el vot a favor del seu patit al Congrés i li ha retret que "li costi criticar el franquisme".
Arxivat a