L'Ajuntament de Barcelona proclama el seu compromís amb el turisme sostenible

El consistori insta les empreses del sector a adherir-se al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere

Harold Goodwin, en la presentació d'aquest dilluns
Harold Goodwin, en la presentació d'aquest dilluns | Turisme Barcelona
Sandra Muntané
25 de març del 2019
Actualitzat a les 14:38h
L’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona han presentat el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, una iniciativa que té per objecte impulsar una estratègia per estendre la sostenibilitat turística als establiments, serveis, productes i equipaments de la destinació.

El projecte, presentat en plena precampanya de les municipals, proclama el compromís del l'Ajuntament amb el turisme sostenible, i pretén promoure que els operadors turístics de la ciutat incorporin els criteris de sostenibilitat econòmica, sociocultural i ambiental a través d'un procés de compromís i d'adhesió. El projecte es començarà a implamentar aquest 2019, tal com recull del pla d'empresa de Turisme de Barcelona

La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns al matí en un acte al Recinte Modernista Hospital de Sant Pau, i ha estat precedida d'una conferència del professor de la Universitat de Leeds Harold Goodwin, un dels principals impulsors del concepte de "turisme responsable" sobre els reptes i les solucions del turisme a Barcelona, en què ha parlat sobre els problemes que troba la capital respecte el turisme massiu, i també les possibles solucions de cara a un futur. 

Entre els objectius d'aquest conveni es troba la creació d'una marca pròpia que reconegui el treball per millorar la sostenibilitat turística, així com impulsar i fer créixer la comunitat Biosphere-Barcelona com a estratègia per estendre la certificació a altres establiments i equipaments. Les empreses interesades poden accedir-hi a través de www.turismesostenible.barcelona. 

"Incrementar el nivell d'exigència"

L'acord pretén que els altres operadors turístics de la ciutat implantin accions i programes de desenvolupament sostenible. L'objectiu principal del conveni Barcelona-biosphere és "incrementar el nivell d'exigència de la certificació" a partir de criteris propis i amb la perspectiva del Pla Estratègic de Turisme 2016-2019. A més, l'acord com a finalitat que Barcelona sigui una referència per a la resta de destins certificats amb l'estàndar "Biosphere". 

Barcelona va ser la primera destinació urbana en rebre aquesta certificació el 2011, que segueix les línias marcades per l'organització Mundial del Turisme, la va revalidar el 2014 i la torna a aconseguir el 2017. La capital catalana és una de les 17 ciutats a tot el món que ostenta aquest títol, que es revisarà novament en el 2020. La ciutat treballa perquè aquesta certificació arribi a altres operadors, establiments o equipaments del sector turístic, i dóna fe del compliment dels estàndards de qualitat de l'oferta turística i l'acció per gestionar el turisme de manera que reverteixi en positiu a la societat. 

Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats, assegura que aquesta iniciativa es basa en la "promoció de la ciutat", i que s'ha de portar a terme tant per "convenciment com per conveniència" en relació al turisme a la capital catalana.
Arxivat a