VÍDEO Torra: «Els Mossos són policia judicial, i actuen per ordre de la justícia espanyola»

Miquel Buch assegura que la policia catalana revisarà si s'ha actuat "de forma inadequada" a les escoles

Quim Torra, aquest dissabte amb els membres del CDR Sabadell
Quim Torra, aquest dissabte amb els membres del CDR Sabadell | Albert Segura
23 de març del 2019
Actualitzat a les 16:08h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les darreres hores per fer efectiu l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis públics. Torra ha justificat l'acció dels Mossos perquè actuaven com a policia judicial.


De fet, aquest divendres agents del cos es van desplaçar a diversos centres educatius del país per assegurar-se que al seu interior no hi havia cap element que pogués fer referència a l'alliberament dels presos polítics. Aquest dissabte, coincidint amb la presentació de la candidatura de l'alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, una desena de membres del CDR Sabadell l'han esperat a l'entrada a l'Espai Cultura, on s'ha fet l'acte, per demanar-li explicacions.

"Els Mossos d'Esquadra són policia judicial, i actuen per ordre de la justícia espanyola", els ha dit als assistents. "Aquí, o ens en lliurem tots...", ha afegit el president en referència al procés d'independència. De fet, Torra ha conversat amb ells durant uns deu minuts, mentre l'acte ja havia arrencat.

Entre els membres que protestaven hi havia Cesc Esteve, membre del CDR Sabadell que va ser detingut el 26 d'octubre de l'any passat pel bloqueig del TSJC del 23 de febrer de 2017. "Jo estic lluitant per la República i veig que aneu en direcció totalment contrària", li ha etzibat aquest activista al president català.

Les crítiques per l'acció dels Mossos s'han multiplicat les darreres hores entre les que han destacat les dels sindicats sobiranistes de mestres i policies així com per part de l'ANC.

Les explicacions de Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet un fil de Twitter aquest dissabte on ha volgut remarcar que els Mossos revisaran les actuacions policials del cos en les entrades a les escoles per veure si s'ha actuat "de manera inadequada".
  Buch, que afirma haver rebut "queixes minoritàries" d'alguns centres escolars, carrega contra la Junta Electoral per voler retirar símbols per un "origen" concret.