Maragall i Alamany fan tàndem: reivindiquen un projecte que sumi la realitat del 15-M i dels 11-S

Defensen una aliança "estratègica" d'esquerres i sobiranista que representi "la Catalunya del 80%"

Ernest Maragall amb Elisenda Alamany, aquest divendres
Ernest Maragall amb Elisenda Alamany, aquest divendres
22 de març del 2019
Actualitzat a les 14:52h
El tàndem Ernest Maragall i Elisenda Alamany s'ha oficialitzat aquest divendres. Tal i com va avançar NacióDigial, la dirigent dels comuns serà la número dos de la candidatura que ERC i Nova han segellat per intentar conquerir l'Ajuntament de Barcelona. Els dos dirigents han reivindicat aquest divendres el seu projecte com la suma de dues realitats: la del 15-M i la dels 11-S dels darrers anys. Les llistes de la coalició seran ratificades el dissabte 30 de març.
 
"Sumem aquestes dues realitats que representen la Catalunya del 80%", ha assegurat Alamany en la seva primera compareixença pública amb Ernest Maragall. Abanderen la construcció d'un projecte "fort" que pivoti en el sobiranisme i el republicanisme d'esquerres i que es forja "en clau de ciutat" però amb vocació d'anar més enllà.

Les referències a una futura entesa a nivell català són freqüents des de fa setmanes -han defensat que "s'estengui arreu"-, com també han anat in crescendo les crítiques dels comuns contra l'aliança amb Maragall de la que ha estat la dirigent més crítica amb Ada Colau, amb qui ara rivalitzarà a les eleccions municipals.

Alamany: "Sempre he encarat el debat en termes polítics. Si algú vol parlar en termes personals, és la seva elecció"

Alamany ha defugit carregar contra el seu anterior partit tot argumentant que no vol fer "política des del ressentiment". "Sempre he encarat el debat en termes polítics. Si algú vol parlar en termes personals, és la seva elecció", ha assegurat. Sí que ha reivindicat, però, que el pas que fa de la mà d'ERC "pren el relleu de l'esperança i la il·lusió" del 2015.

A "l'altura" del moment excepcional

Amb tot, qui va ser la número dos de Domènech ha afirmat que ni Barcelona ni Catalunya són les mateixes que fa quatre anys. Ni tan sols la de fa mesos enrere. "Estem en un moment excepcional i hem d'estar a l'altura", ha dit. En aquest sentit, Maragall ha recordat que tot just es compleix un any que Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull són a la presó i que Marta Rovira és a l'exili. "Treballem perquè Barcelona sigui capital de la democràcia i dels drets", ha assegurat. 

Maragall: "Treballem perquè Barcelona sigui capital de la democràcia i dels drets"

L'objectiu de tot plegat, han subratllat, és que el projecte sigui prou "robust" i l'aliança prou "forta" com per imposar-se a "l'impacte emocional" que ha suposat la repressió amb un govern capaç d'estendre la mà "a una banda i a l'altra". Maragall ha defensat que cal capacitat per teixir "complicitats" amb els ciutadans de Barcelona també per revertir desigualtats. "El moment excepcional requereix respostes sòlides", han conclòs. 
Arxivat a