Resposta de la Junta Electoral a la darrera negativa de Torra pels llaços grocs

Els magistrats responen al president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament
El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament | ACN
19 de març del 2019
Actualitzat a les 16:34h
La Junta Electoral Central ha rebutjat les al·legacions presentades pel president de la Generalitat, Quim Torra, i l'ha urgit a retirar els llaços grocs dels edificis públics aquest mateix dimarts a la tarda.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dimarts al·legacions contra l'últimàtum de la Junta Electoral Central (JEC) segons el qual s'havien de retirar els llaços grocs dels edificis públics en un termini de 24 hores. L'escrit presentat per Torra insisteix en la "impossibilitat de dur a terme" el requeriment donada la gran quantitat d'edificis que formen part de l'administració.

"Alguns estan gestionats per empreses públiques o ens instrumentals que formen part del sector públic de la Generalitat, d'altres es troben cedits a empreses privades prestadores de serveis públics, a consorcis, fundacions, mancomunitats, entitats socials... Són centres amb autonomia funcional, com ara centres d'investigació, hospitals i centres d'assistència primària, universitats, instituts d'educació, escoles, centres de joves, de jubilats...", destaquen les al·legacions.

De moment, Torra ha decidit mantenir la pancarta de Palau i ha demanat un informe al Síndic de Greuges, que el Govern considerarà vinculant. Rafel Ribó està treballant en un document que li presentarà al president de la Generalitat. Ribó, a banda, compareix dijous al Parlament per explicar l'informe global del 2018 en un moment en què ja té el càrrec caducat. No hi ha acord, de moment per renovar-lo.

Cap ordre del president

"El president no ha donat cap ordre", ha apuntat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en referència als mmebres del Govern. "Hi haurà coordinació entre les seus centrals, on hi ha els despatxos dels titulars de cada Departament. Ens volem estalviar el que pot acabar sent un soroll innecessari amb una decisió que compartim tots", ha insistit l'encara consellera de la Presidència, que serà substituïda en els propers dies per Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga.
 
En tot cas, però, Artadi ha assenyalat que qualsevol persona de l'administració que rebi un requeriment tindrà "llibertat" per decidir si retirar els llaços o no. La idea és tenir "màxima coordinació" entre segons nivells de la Generalitat i entre cada conselleria i els serveis territorials. De moment, els llaços grocs segueixen sent exhibits a les tretze seus dels tretze departaments de l'administració catalana. Tècnicament, segons Artadi, el termini per despenjar la pancarta acabava a les 14.33 d'aquest migdia. A hores d'ara, el llaç groc segueix penjant de la façana de Palau.
 

20190319_Expediente_293-840 by on Scribd