Arxivada la causa contra la regidora Maria Rovira per injúries als Mossos i la Guàrdia Urbana

La regidora va acusar el cos policial de fer una "execució extrajudicial" dels autors dels atemptats del 17-A

Maria Rovira, en imatge d'arxiu
Maria Rovira, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
NacióDigital
15 de març del 2019
Actualitzat a les 21:38h
L'Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa contra la cupaire Maria Rovira per injúries als Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. El cas ja havia estat arxivat pel Jutjat d'Instrucció, en un procediment que va ser recorregut.

En un ple extraordinari per reconèixer la tasca dels cossos durant l'atemptat terrorista del 17 d'agost Rovira va dir que la Guàrdia Urbana era el "braç executor del racisme institucional als carrers" i va acusar els Mossos de fer una "execució extrajudicial" dels autors dels atacs. Tres sindicats policials la van denunciar al jutjat i van recórrer, després, l'arxiu d'aquesta primera instància. L'Audiència Provincial ha considerat que aquelles expressions entren dins l'àmbit de la llibertat d'expressió.
 
La CUP-Capgirem Barcelona ha celebrat l'arxiu del procediment i ha subratllat que l'exercici de la llibertat d'expressió "no pot ser perseguit penalment". Alhora, ha condemnat l'ús "instrumental" del sistema penal que, al seu parer, han fet els sindicats policials.
Arxivat a