Maragall també demana a Colau que torni a penjar el llaç groc a l'Ajuntament

El govern municipal ha retirat el llaç groc de la façana del consistori acatant l'ordre de la Junta Electoral Central

Façana de l'Ajuntament de Barcelona
Façana de l'Ajuntament de Barcelona | Albert Alcaide
15 de març del 2019
Actualitzat a les 18:04h
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, s'ha sumat a la demanda del PDECat i a CUP perquè el govern municipal de Barcelona torni a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament. 

Maragall considera un "error" que l'alcaldessa, Ada Clau, hagi decidit retirar el llaç groc, acatant l'ordre de la Junta Electoral Central i li ha demanat que el restitueixi, com a mínim, fins que no s'esgoti la via dels recursos. "Hem de ser més ferms en la defensa dels nostres drets i no podem caure en aquesta barreja d'ambigüitat i neutralitat". Per Maragall, la retirada del llaç "equival a cedir davant l'opressió". 

El PDECat ho porta a comissió

Aquest divendres el PDECat i la CUP han exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, que restitueixi el llaç groc. El principal grup de l'oposició ho ha fet a través d'una proposició que es debatrà a la Comissió de Presidència del 20 de març, mentre que la regidora cupaire Maria Rovira ho ha demanat aquest divendres. 

En la seva proposició, el PDECat insta l'Ajuntament a "posar en marxa totes les iniciatives necessàries" perquè els llaços grocs llueixin a la façana principal del consistori i a les seus de districte i recorda que aquest és un acord pres per la junta de portaveus.

Rovira ha considerat "imprescindible" que l'Ajuntament "es posicioni" i ha demanat al consistori que es presenti com a acusació popular del grup de persones que van retirar amb un pal el llaç groc de la façana del consistori, liderat per un ultra del Maresme.

També ho ha demanat el PDECat, que recorda que la Guàrdia Urbana va fer cinc identificacions durant l'incident. 

A banda de reclamar la restitució del llaç groc, la CUP també ha demanat a l'Ajuntament que pengi de nou la pancarta que demana al govern espanyol la fi del bloqueig del vaixell Open Arms al port, que també ha estat retirada.
 
Arxivat a