Manchester United - Barça, als quarts de final de la Champions

El partit d'anada es disputarà el 10 d'abril i el de tornada una setmana més tard

El Barça, classificat per als quarts de final de la Champions
El Barça, classificat per als quarts de final de la Champions | FC Barcelona
15 de març del 2019
Actualitzat a les 17:57h
Ha arribat l'hora de la veritat. Comença la fase decisiva de la Champions i el Barça ja té rival. Serà el Manchester United. Els blaugrana han esquivat els tres rivals més difícils -Juventus, City i Liverpool- i s'ha quedat amb un rival complicat però a priori assequible. La història del Barça i el Manchester United deixa un balanç de victòries i derrotes molt igualat: els blaugrana han guanyat quatre partits, n'han empatat quatre més i n'han perdut tres. Els dos precedents més recents, però, són positius per als de Valverde: les dues finals de Champions guanyades amb Pep Guardiola. 

Els partits d'anada es disputaran el 9 i el 10 d'abril, i els de tornada el 16 i 17 del mateix mes. L'anada es jugarà a Old Trafford mentre que la tornada es disputarà al Camp Nou. En un principi hi ha hagut dubtes sobre on s'havia de disputar cada partit. El sorteig ha definit que el primer fos a Barcelona, però això implicava que els dos equips de Manchester disputessin la tornada a la ciutat anglesa. Per evitar-ho, s'ha canviat d'ordre el partit del United. 

Com és el United? 

Els Diables Vermells són un equip renovat i en un gran moment de forma. Lluny queda l'etapa de José Mourinho i amb Solskjaer els de Manchester tornen a avançar amb força per Europa. No són favorits però arriben a quarts després d'haver superat amb remuntada inclosa el totpoderós PSG d'un Neymar que va acabar perdent els papers. 

Punts febles: Si bé amb Solskjaer aposten per un futbol més atractiu, l'equip es va fer a principi de temporada de la mà de Mourinho. Alguns mecanismes encara no estan del tot agafats i davant d'un equip intens i amb el control de la pilota poden tenir problemes. 

Punts forts: ​Lukaku, Pogba i Rashford estan en ratxa. Els tres veuen porteria amb facilitat i són letals al contraatac. A la porteria, De Gea està en un bon estat de forma. Al mig del camp, la veterania de Matic i Mata dona consistència a l'equip. 

Com han quedat els encreuaments? 
 


Camí de Madrid

Aquest sorteig ha servit també per definir el camí fins al Wanda Metropolitano, on es disputarà la final. A la banda dreta hi ha el City - Tottenham i el Juventus - Ajax, mentre que a la banda esquerra hi ha el Barça - United i el Liverpool - Porto. Tal com ha quedat el quadre, si els blaugrana superen els anglesos disputarien l'anada de les semifinals a casa, i la tornada fora. Així mateix, el sorteig fa possible una final entre el Barça i el City de Guardiola, així com una duel entre Messi i la Juventus Cristiano.

Com són els equips de quarts?