Sis detinguts prop del Camp Nou després d'una baralla entre aficionats del Barça i del Lió

Seguidors dels dos equips han resultats ferits i traslladats a l'hospital

Aficionats del Lió aquest dimecres a Barcelona
Aficionats del Lió aquest dimecres a Barcelona | ACN
NacióDigital
13 de març del 2019
Actualitzat a les 22:18h
La Guàrdia Urbana ha detingut cap a les 16.45 hores prop del Camp Nou, al número 170 de la Rambla Badal, a sis persones després que resultessin ferides per haver participat en una baralla entre aficionats del Barça i l'Olympique de Lió, que aquest vespre juguen la tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions. Tots han estat traslladats a centres sanitaris per ferides de diversa consideració i després passaran a disposició dels Mossos d'Esquadra. Els ferits i detinguts són dels dos equips, segons han explicat fonts de la Urbana a l'ACN.

D'altra banda, una hora abans, cap a les 15.45 hores, sis aficionats francesos més han resultat ferits en una altra agressió suposadament comesa per radicals del Barça a l'avinguda Madrid amb Gran Via de Carles III, també prop de l'estadi blaugrana, segons ha avançat la SER i han confirmat fonts policials a l'ACN. De moment es busca els agressors. Un dels agredits podria tenir una ferida al cap i ha estat traslladat a l'Hospital del Sagrat Cor, mentre que els altres quatre han estat ruixats amb gas pebre.
 

Aficionats del Lió a la plaça Artós de Barcelona, aquest dimecres Foto: ACN


Els aficionats del Lió, a la plaça Artós 

Un miler d'aficionats del Lió s'han concentrat a la plaça Artós de Barcelona entre càntics i crits a favor del seu equip. Més d'un centenar ha arribat abans de les 14 hores a la plaça en resposta a la crida oficial que ha fet l'equip a través de Twitter. La seva intenció inicial era concentrar-se a la plaça Osca, però els Mossos ho han impedit per evitar que es trobessin amb una convocatòria contrària a la presència dels seguidors radicals francesos. Hi havia una trentena de persones. A la plaça Osca hi ha una penya barcelonista.

D'altra banda, els Mossos han identificat una desena de persones a prop de la plaça Osca, a la plaça Ramon Torres Casanova, algun amb emblemes del Barça. Un d'ells portava un bat de beisbol. També hi ha hagut identificacions de seguidors del Lió. Alguns han protagonitzat petits conflictes amb vianants i veïns. 

Dispositiu especial dels Mossos

La policia ha desplegat un dispositiu especial pel partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions d'aquest dimecres entre el Barça i l'Olympique. 

També inclou controls preventius en els punts on habitualment s’hi concentren seguidors radicals del Barça, els 'Boixos Nois'. Aquests controls s’emmarquen en l’operatiu preventiu que va tenir lloc el dissabte passat de cara a evitar enfrontaments entre aficions radicals rivals amb motiu de la celebració del partit Barça- Rayo Vallecano. Els Mossos van intervenir pals, porres, punys americans, armes blanques, sacs plens de pedres i maons.

Agressió a un estudiant de Blanquerna

Un estudiant de la Blanquerna - Universitat Ramon Llull també ha resultat ferit aquesta tarda pels seguidors del l'Olympique. Un grup d'alumnes de Periodisme havien sortit a gravar aquesta tarda per un projecte de la universitat quan han topat amb els aficionats de l'equip francès a la plaça Artós de Barcelona.

NacióDigital ha pogut parlar amb Marc Leirado, l'alumne que ha resultat ferit: "Havia sortit a gravar per un reportatge que ens havia encarregat el professor. No havia ni encès la càmera que un aficionat se m'ha acostat i d'una puntada de peu me l'ha trencat", explica. L'aficionat, segons Leirado, també ha atacat contra ell, a qui ha propiciat cops fins a tirar-lo al terra i fer-li mal al dit. A més, ha deixat destrossada la càmera. L'alumne ha anat al metge i a interposar una denúncia. "Quan ha arribat la policia no l'han detingut, perquè no han vist els fets, i ha marxat".
Arxivat a