Tres menors no acompanyats ferits en una baralla a la Zona Franca

El Govern evita definir l'incident de racista i assegura que ha estat una disputa "per temes adoloscents"

NacióDigital
13 de març del 2019
Actualitzat a les 10:10h
Una baralla la nit de dissabte a diumenge entre dos grups de joves a la Zona Franca va acabar amb tres menors no acompanyats (MENA) ferits lleus, que van ser evacuats pel Sistema d'Emergències Mèdiques al CAP de Manso, segons ha avançat el diari El Periódico i han confirmat a l'ACN fonts del SEM.

Els Mossos d'Esquadra van rebre un avís a través del 112 però que quan van arribar ja no quedava ningú, va ser un testimoni del barri qui va assegurar que en la baralla hi haurien menors tutelats implicats. 

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que l'incident es va produir entre cinc menors del centre de la Zona Franca i cinc joves del barri, però que era una disputa "per temes adolescents", que va durar 20 minuts, sense connotacions racistes. Oliva ha apuntat que en aquest cas no hi ha component racista, ja que no es van produir crits xenòfobs ni tampoc hi ha una reiteració, com en el cas de Castelldefels

D'altra banda, ha tret ferro a la comunicació interna que la DGAIA ha enviat als centres demanant que informin si pateixen atacs o agressions d'algun tipus. Oliva ha assegurat que no es tracta d'una comunicació a partir d'aquest últim incident, sinó que periòdicament es va demanant informació als centres i preguntant quines necessitats tenen. 

Compromís del Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha compromès a "posar fil a l'agulla" per crear una taula de partits i entitats dedicada a la lluita antiracista. Amb l'anunci de Torra, el Govern va respondre la crida del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que aquest dilluns havia demanat a les institucions una reacció davant dels "atacs xenòfobs" registrats recentment a Catalunya. 

Arxivat a