«The Bisexual»: la normalització en clau d'humor d'una realitat absoluta

La plataforma Filmin estrena aquest divendres una minisèrie sobre les relacions de parella, la sexualitat i els tòpics sobre tot plegat

Una escena de la sèrie The Bisexual
Una escena de la sèrie The Bisexual | Filmin
14 de març del 2019
Actualitzat a les 20:07h
Les relacions de parella i com afrontar una ruptura són dues temàtiques molt recurrents en les sèrie. El problema és que majoritàriament s'han tractat des d'una postura social molt concreta: relacions heterosexuals normatives i amb molt poca diversitat sexual. Aquesta minisèrie britànica, però, intenta capgirar aquest monopoli. A NacióDigital hem tingut l'oportunitat de veure-la abans de la seva estrena a Filmin, aquest divendres 15.



The Bisexual, dirigida i protagonitzada per DesireeAkhavan, aborda com una parella lesbiana decideix trencar després de molts anys de relació. Leila (Akhavan) marxa del pis que compartia amb Sadie i s'instal·la amb un fracassat escriptor que col·lecciona relacions esporàdiques i disfuncionals amb altres dones.

Amb aquest nou panorama, la Leila decideix explorar la seva sexualitat i començar a tenir relacions heterosexuals amb homes, ja que només havia estat amb dones. La sèrie, creada precisament per ella, explora amb acidesa i intel·ligència una crisi existencial en una generació perduda com la millennial.

La minisèrie rebusca entre els tòpics socials de les relacions homosexuals i heterosexuals, presenta un sentit debat sobre la veritable bisexualitat -amb la crítica a l'anomenat turisme sexual- i el dolor d'una generació que és incapaç de tenir relacions sòlides i duradores.

Akhavan és una de les directores, actrius i productores de l'avantguarda del canvi generacional cinematogràfic que arriba. Sense estigmes ni tabús racials, sense prejudicis sexuals ni limitacions de gènere. I amb trencament de les premisses establertes. El cinema i les sèries homosexuals i bisexuals també poden ser normatives, mainstream i tòpiques. La qüestió fonamental: ho normalitza amb sinceritat i creativitat.

És greu que el 2019 s'hagi de tornar al debat d'una bisexualitat existent i real però The Bisexual convida tothom a fer-se la pregunta, a normalitzar les respostes i a gaudir d'una petita minisèrie que sorprèn per la intel·ligència del seu guió, l'humor que desprèn i les emocions que desperta.