CARTA Sànchez, Forn, Rull i Turull es comprometen a «apartar-se» si és necessari per la «unitat electoral»

Els candidats de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles i municipals recorden que el seu objectiu era la configuració d'una llista única independentista

Rull, Turull i Sànchez durant el judici al Tribunal Suprem
Rull, Turull i Sànchez durant el judici al Tribunal Suprem | ACN
NacióDigital
10 de març del 2019
Actualitzat a les 14:36h
Jordi Sànchez encapçalarà la llista de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés dels Diputats. Jordi Turull liderarà la candidatura a Lleida i Josep Rull ho farà a Tarragona, mentre que Joaquim Forn serà l'alcaldable de l'espai postconvergent a Barcelona. Tots quatre han escrit una carta per explicar per què es presenten als comicis i Meritxell Lluís, parella de Rull, l'ha llegit després de la reunió de JxCat d'aquest diumenge.

"Ens presentem a les eleccions perquè volem seguir sent lleials al compromís social i polític al qual ens vàrem comprometre quan érem al Govern de Catalunya o al capdavant d’entitats sobiranistes", asseguren tots quatre al text. 

Sànchez, Rull, Turull i Forn consideren JxCat és qui representa millor "l’esperit unitari i transversal" de l’1 d’octubre. A més, recorden que la seva prioritat era una candidatura conjunta del "sobiranisme" a les eleccions espanyoles. "Estem convençuts que la unitat és encara avui la millor aposta per vèncer electoralment els adversaris de les llibertats nacionals i polítiques", diuen.

A la carta, tots quatre es mostren disposats a "apartar-se" si això ha de servir per aconseguir la unitat electoral. 

Carta Presos by on Scribd

Arxivat a