El cinema i el feminisme, una mirada transversal

A NacióDigital analitzem, coincidint amb la reivindicació del 8-M, 20 títols cinematogràfics que aborden totes les vessants possibles del moviment

El recull de pel·lícules feministes
El recull de pel·lícules feministes | NacióDigital
09 de març del 2019
Actualitzat a les 9:28h
El cinema és un canalitzador visual sobre denúncies socials molt potent. Les pel·lícules són perfectes missatgeres d'històries concretes, situacions generals o canvis transgressors al llarg de les dècades, fins i tot dels segles. El moviment feminista és una de les corrents socials més transversals, reivindicades i oprimides al llarg de la història de la humanitat i a través de la gran pantalla es pot obtenir una mostra concreta de com ha incidit en la cultura popular.

Les pel·lícules feministes -o amb perspectiva feminista- no són abundants. Encara menys ho són les que aborden el feminisme de diferents vessants, com són les dones racialitzades, LGTBI o d'altres parts del món que no són l'Occident més proper. Tot i això, el cinema no té fronteres i la qualitat, encara menys.

S'han realitzat grans produccions a tot arreu, capitanejades per dones, produïdes per dones i protagonitzades per dones que ajuden a visibilitzar el problema, apoderar i interpel·lar moltes de les situacions que encara, avui dia, es viuen en societat. Fins i tot hi ha pàgines especialitzades que cataloguen, escenifiquen i fan encara més apreciables totes aquestes pel·lícules.

En el marc de les reivindicacions del 8-M, a NacióDigital hem volgut fer un recull d'aquest cinema feminista: sense estigmes racials, sexuals, d'origen o de gènere.