El PP de Barcelona reclama retirar el llaç groc de l'ajuntament abans de les eleccions espanyoles

El president del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, demana a la Junta Electoral Central que insti el consistori a despenjar el símbol en suport als presos polítics

Façana de l'Ajuntament de Barcelona
Façana de l'Ajuntament de Barcelona | Albert Alcaide
06 de març del 2019
Actualitzat a les 17:10h
El PP de Barcelona vol que el llaç groc en suport als presos polítics deixi de lluir a la façana de l'ajuntament abans que se celebrin les eleccions espanyoles del 28 d'abril. El seu president, Alberto Fernández Díaz ho ha reclamat a la Junta Electoral Central, a qui li demana que insti el consistori a retirar el símbol de la plaça de Sant Jaume i de qualsevol dependència municipal, consell de districte, empresa pública, consorci, institut i via pública.

"Si aquest fet ja era contrari a l'obligada neutralitat de les institucions públiques ara, amb la convocatòria de les eleccions generals, també és contrari a la llei electoral", argumenta Fernández Díaz.

El president del PP de Barcelona també ha enviat una carta a l'alcaldessa, Ada Colau, reclamant a retirada del llaç i assegurant que els acords de la junta de portaveus "no poden servir d'excusa" per "incomplir aquesta obligació".

Ciutadans es fixa en el Palau de la Generalitat

Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de Ciutadans, ha anunciat aquest dimecres que denunciaran la presència del llaç groc al Palau de la Generalitat si no es retirà arran de l'inici de la campanya electoral. "Unes eleccions no són netes si l'administració no és neutral", ha assenyalat Carrizosa durant la sessió de control al Govern celebrada al Parlament. El dirigent del partit taronja ha aprofitat per carregar contra Pedro Sánchez per permetre haver arribat fins a aquesta situació.

En el torn de resposta, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha assegurat que l'executiu "no censurarà" cap símbol i ha indicat que permetrà als treballadors de la Generalitat exercir el dret a "protesta" davant la situació dels presos. "No tornarem la blanc i negre del No-Do", ha assegurat en referència al franquisme. Bosch també ha acusat Ciutadans d'abraçar el "masclisme" a través de la defensa del "feminisme liberal" i ha recordat que estan governant amb Vox a Andalusia.
Arxivat a