El Govern reivindica el feminisme enfront de l'«ultramasclisme»

Elsa Artadi adverteix, en l'acte institucional pel Dia Internacional de les Dones, contra les "noves amenaces" de l'extrema dreta

Acte institucional al Palau de la Generalitat.
Acte institucional al Palau de la Generalitat. | Govern
06 de març del 2019
Actualitzat a les 21:32h
El Govern ha fet aquest dimecres l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, amb una reivindicació del feminisme enfront l'"ultramasclisme". La consellera de la Presidència i portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, ha fet una crida a commemorar el dia amb més força i determinació que mai davant les "noves amenaces" que representen els partits d'extrema dreta, preguntant-se com pot ser que hi hagi forces polítiques que defensin la derogació de les lleis contra la violència de gènere.

Durant l'acte, conduït per la periodista Laura Rosel, Artadi ha afirmat que "encara es viu en una societat patriarcal que fomenta i normalitza les desigualtats i que té en la violència masclista una de les seves formes  més dramàtiques". La consellera ha recordat algunes dades que mostren encara l'existència de desigualtats, com el fet que en un 60% de les empreses no hi hagi cap dona en els consells de direcció, o que menys del 20% dels alcaldes catalans siguin dones. 


Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), ha llegit una declaració institucional que porta per títol "Reivindiquem els feminismes. Som aquí. Som 8 de març" i en què es proclama que "des del Govern, els moviments feministes i el conjunt de la societat reafirmem que no estem disposades a donar un pas enrere".  

Hatibi: "Em vaig fer feminista perquè no hi ha alternativa"

L'activista Mariam Hatibi ha intervingut per explicar que es va fer feminista "perquè no hi ha alternativa" i ha fet una crida a mobilitzar-se el divendres per combatre un masclisme "homòfob, violent i racista".  Segons ella, el que s'anomena els reptes del feminisme "són els reptes de tota la societat". 

Han assistit a l'acte el vicepresident del Govern Pere Aragonès, i els consellers de Treball, Chakir el Homrani; Justícia, Ester Capella; Educació, Josep Bargalló; Cultura, Laura Borràs; Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; Interior, Miquel Buch; Acció Exterior, Alfred Bosch, i Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró.