Arrenca el 38 Festival de Jazz de Terrassa amb el concert de Marina Tuset

S'han programat una seixantena de concerts i activitats que arribaran més enllà de Terrassa amb concerts a Vacarisses, Viladecavalls i Matadepera

Marina Tuset Trio obre el Festival de Jazz de Terrassa.
Marina Tuset Trio obre el Festival de Jazz de Terrassa. | Cedida
05 de març del 2019
Actualitzat el 06 de març a les 10:44h

La 38a edició del Festival de Jazz de Terrassa arrenca aquest dimecres 6 de març amb una programació d'una gran "varietat estilística", segons apunta l'organització, que té en Kenny Barron, David Murray, Youn Sun Nah o Enrie Watts els seus principals caps de cartell. En total s'han programat una seixantena de concerts i activitats paral·leles en els dinou dies de festival que, un any més arribaran més enllà de Terrassa amb concerts a Vacarisses, Viladecavalls i Matadepera. A més, aquest any, el festival coincideix amb el 60è aniversari del Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (l'entitat organitzadora) i el 25è aniversari de la Nova Jazz Cava, seu dels principals concerts.

Concert d'inauguració amb Marina Tuset

Amb només 24 anys ha deixat bocabadats als que han tingut la sort d'escoltar-la. Marina Tuset posseeix el do de captivar i atrapar al respectable des del minut zero. Amb una veu potent i subtil alhora, sobresurt per la seva versatilitat i determinació. Tuset ressalta pel seu so únic i les seves composicions originals en català, castellà i anglès. El seu estil musical gira al voltant del pop, el jazz, la música llatina i el soul. El concert inaugural es fa aquest dimecres 6 de març a les 20 hores a la Nova Jazz Cava i serà un continu intercanvi de jazz amb fusió d'altres músiques on alternaran composicions pròpies de la cantant amb arranjaments d'altres autors. 

A banda del concert inaugural aquesta setmana s'han programat altres activitats i concerts que trobaràs en aquest enllaç. 

Ruta MenJazz 2019

La sisena edició del MenJazz, una iniciativa que consisteix en posar a l'alça valors de la ciutat de Terrassa com el jazz, la gastronomia i el vi, durant els dies del Festival, agrupa 45 establiments -incloent-ne els de Viladecavalls, Matadepera i Vacarisses- i els seus productes s'oferiran durant la celebració del 38 Festival de Jazz Terrassa, del 6 al 24 de març.

Està organitzat pel Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca i l'empresa distribuïdora de vins Euro Nova i la col·laboració del Gremi de Xarcuters i Cansaladers de Terrassa i Comarca, així com diversos cellers de qualitat. 

Presentacions discogràfiques i PicnicJazz

Enguany, el festival acull varies presentacions discogràfiques i estrenes de projectes inèdits que reflecteixen les tendències del jazz contemporani d'arreu del món però amb especial atenció al llegat del jazz nord-americà modern. Un dels seus representants és el pianista Kenny Barron, que enguany rep el Premi Jazzterrasman 2019 en un concert a quintet i presentant nou àlbum.

 

Picnic Jazz de Terrassa. Foto: Cristóbal Castro


També serà a Terrassa un jazzman primigeni a l'avantguarda com David Murray i un tòtem del saxo com Ernie Watts. La baterista i compositora Terri Lyne Carrington coliderarà a tres bandes The Children of the Light, amb Danilo Pérez i John Patitucci, sota l'estela de Wayne Shorter. Igualment, la cantant sud-coreana Youn Sun Nah trenca esquemes amb una personalitat desbordant i oberta a múltiples tendències. 

I a banda dels noms internacionals, l'escena catalana queda reflectida amb Big Mama, Dani
Nel·lo, WOM's Collective, Meritxell Nedderman, Laura Simó, Rita Payés, Marina Tuset o 
JazzJove Non Stop. El PícnicJazz arriba al Parc Vallparadís el diumenge 17 de març.