El PDECat convoca la direcció per tancar les llistes al Congrés dels Diputats

Aquest dimecres es reuneix la cúpula i dijous hi ha convocat un consell nacional extraordinari que ha de validar la fórmula amb la qual el partit anirà al 28-A

Ferran Bel, Míriam Nogueras i David Bonvehí, en una imatge d'arxiu
Ferran Bel, Míriam Nogueras i David Bonvehí, en una imatge d'arxiu | ACN
05 de març del 2019
Actualitzat a les 19:52h
El PDECat ha convocat per aquest dimecres una reunió extraordinària de la direcció executiva per tal de tancar les llistes al Congrés dels Diputats i el format amb el qual es presentarà a les eleccions espanyoles del 28-A. La trobada se celebrarà al migdia, segons les fonts consultades per NacióDigital.  Serà dia abans que es trobi el consell nacional de la formació -també de forma extraordinària- a l'Hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat, on la candidatura també ha de ser avalada.

La data límit per formalitzar coalicions electorals és el dia 15 de març, mentre que el 25 d'aquest mes s'han de fer arribar al registre la relació completa dels integrants de la llista, que amb tota probabilitat s'anomenarà Junts per Catalunya (JxCat). L'escenari més probable a hores d'ara és que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull siguin caps de llista en tres demarcacions -Barcelona, Lleida i Tarragona, respectivament-. David Bonvehí, president del PDECat, va visitar dissabte Carles Puigdemont a Waterloo per perfilar la candidatura, pendent de què decideixen els associats de la Crida.

L'entitat presidida per Sànchez -i impulsada per Puigdemont- ha celebrat en els últims dies una consulta als adherits per tal de saber què fer a les espanyoles. En cas que no hi hagi una llista unitària, els associats tenen a les seves mans decidir si s'impliquen en una candidatura transversal. "Si altres organitzacions polítiques acceptessin la confluència electoral, veuries bé que la Crida participés com a tal en les eleccions del 28 d'abril?", diu la segona pregunta que es fa arribar als inscrits.