Ábalos reivindica Tarradellas com a defensor de l'autogovern en l'acte de canvi de nom del Prat

L'aeròdrom passa a dir-se Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat a partir d'aquest divendres

Ábalos, aquest divendres, a El Prat
Ábalos, aquest divendres, a El Prat | ACN
NacióDigital
01 de març del 2019
Actualitzat a les 19:38h
El ministre de Foment del govern espanyol, José Luís Ábalos, ha reivindicat la figura del president Josep Tarradellas com un defensor "acèrrim" de l'autogovern i del diàleg entre els "pobles" de l'Estat espanyol en l'acte d'oficialització del canvi de nom de l'aeroport barceloní, que des d'aquest divendres passarà a dir-se Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat.

En el seu discurs, Ábalos ha posat en valor que els principals aeroports de l'Estat portaran els noms de Tarradellas i del president Adolfo Suárez, "un recordatori que l'entesa entre les dues ciutats és possible". "Els dos aeroports ara rendeixen homenatge a la seva valentia", ha celebrat. En el seu torn, el president d'Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que "cada visita a l'aeroport honorarà" la memòria de Tarradellas.

Esperit de Tarradellas i Suárez
 
El ministre de Foment de l'Estat espanyol ha aprofitat la presentació de la nova denominació de l'aeroport per recordar "l'esperit" de Tarradellas i Suárez i els seus contemporanis, tot afirmant que "si ells van ser capaços" de "no cedir a les pressions maximalistes" i de "fomentar el diàleg", la generació política actual està "moralment obligada" a seguir el seu exemple.

Per Àbalos, Tarradellas va ser "partidari de la convivència i l'entesa entre els pobles d'Espanya", tant en la seva etapa com a polític durant la Segona República, com en l'exili i també al "tornar a casa" per convertir-se en el primer president de la Generalitat després del franquisme. El ministre de Foment ha definit el polític català com "un defensor acèrrim" de les institucions democràtiques, començant per l'autogovern de Catalunya.

Un canvi de nom "encertat"

Pel ministre, el canvi de nom és "encertat" perquè "fa justícia a la memòria d'un dels grans símbols de la història de l'autogovern català". A més, segons Ábalos, és una "gran metàfora" que els aeròdroms principals de l'Estat portin els noms de Tarradellas i d'Adolfo Suárez, "homenatjant la valentia" d'aquestes dues figures i servint de "símbol" i de "recordatori" que l'acord entre Madrid i Barcelona "és possible" si "hi ha voluntat de diàleg".

En la mateixa línia, el president d'Aena, Maurici Lucena, també present en l'acte, ha celebrat que la infraestructura barcelonina porti un nom amb tant de "simbolisme" i ha assegurat que "cada visita a l'aeroport honorarà" la memòria de Tarradellas. 

En finalitzar l'acte protocol·lari, el ministre ha ofert una fotografia emmarcada del president sortint d'un vol el 23 d'octubre de 1977, després de reunir-se amb Suárez i acordar la restitució de la Generalitat després del franquisme.
Arxivat a