L'Ajuntament de Barcelona estudia implantar un peatge per circular per la ciutat

La tinent d'alcaldia Janet Sanz, assegura, en ple episodi de contaminació, que la mesura està en fase d'"estudi avançat", però aclareix que no es podrà aplicar a curt termini

Barcelona ha registrat un nou avís preventiu per contaminació
Barcelona ha registrat un nou avís preventiu per contaminació | Adrià Costa
01 de març del 2019
Actualitzat a la 13:28h
Després que aquesta setmana el departament de Territori i Sostenibilitat hagi registrat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Barcelona i 40 municipis de l'àrea metropolitana, l'Ajuntament barceloní ha transmès que estudia la creació d'un peatge urbà a la ciutat per reduir els nivells de pol·lució.

Així ho ha assegurat la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Janet Sanz, que ha aclarit que la mesura està en "fase d'estudi avançat" i que no és viable aplicar-la a curt termini. 

Sanz ha supeditat l'impuls de la mesura a les iniciatives que es duguin a terme des de la Direcció General de Trànsit (DGT), que ha repartit etiquetes identificatives per classificar els vehicles més contaminants. Aquests, no podran circular pel perímetre que comprenen les rondes a partir del 2020. 

La tinent d'alcaldia considera "insuficients" les mesures impulsades per la DGT i assegura que el govern municipal "implementarà allò que sigui necessari per defensar la salut pública i l'aire net". 

Millora de Rodalies

Sanz també ha instat l'estat espanyol a millorar el servei de Rodalies de Renfe. "No té cap sentit no tenir un servei com Déu mana si la majoria de cotxes que entren a Barcelona ho fan des de l'àrea metropolitana", ha valorat. 

Sanz ha assegurat que coneixen "els pros i contres" de la implementació del peatge urbà però ha assegurat que l'estudi de la mesura tirarà endavant. A més, ha avançat que l'Ajuntament aplicarà de manera "immediata" restriccions del trànsit a la ciutat quan es registri un preavís o avís de contaminació.

 
Arxivat a