El Mobile bat el seu rècord d'assistència amb 109.000 assistents

El congrés de telefonia mòbil s'havia marcat com a objectiu igualar la xifra d'assistència del 2018, quan 107.000 persones van visitar el saló

El Mobile s'ha centrat en la intel·ligència artificial
El Mobile s'ha centrat en la intel·ligència artificial | José M. Gutiérrez
NacióDigital
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:51h
El Mobile World Congress (MWC) tancarà les portes havent registrat un rècord d'assistència. Des que dilluns va començar el congrés de telefonia mòbil, 109.000 persones han visitat el saló, superant així les 107.000 que van passar-hi el 2018.

L'empresa organitzadora del certament, GSMA, s'havia marcat com a objectiu, igualar la xifra de l'edició de l'any passat i durant la presentació del Mobile el seu director John Hoffman, va posar l'accent en la voluntat de prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat. "Volem que vingui la flor i la nata", va dir.

El congrés enguany ha comptat enguany amb la participació de 2.400 expositors de més de 200 països i s'ha centrat en la connectivitat intel·ligent, el 5G i la intel·ligència artificial. A més ha comptat amb la participació de les grans multinacionals del sector com Facebook, Google, Huwaei, Nokia, Samsung, Sony o LG i els consellers delegats d'aquestes.

A l'estand català de la fira, el Govern ha promocionat 77 empreses catalanes, una xifra rècord, i al global del MWC se n'han pogut veure prop d'un centenar, incloses les que tenien, també, espai propi.

Al "límit" de la capacitat

La xifra d'assistents ha estat celebrada per Fira de Barcelona però el seu director general, Constantí Serrallonga, ha alertat que els recintes firals han arribat al "límit" de la seva capacitat. 

En la mateixa línia el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha valorat que el congrés de telefonia mòbil "difícilment pot créixer més".

Serrallonga ha assegurat que el Mobile converteix Barcelona en "l'epicentre mundial de tecnologia de comunicacions mòbils", mentre que Puigneró ha qualificat l'edició d'enguany com "la millor de la història".

Descens dels delictes 

Malgrat el rècord d'assistents, aquesta a estat l'edició amb menys delictes dels darrers cinc anys. Els Mossos d'Esquadra han anunciat que la xifra ha caigut un 3,73% en comparació el 2018, on es van registrar 134 casos, mentre que aquest any sols n'hi ha hagut 129. Diferència que s'incrementa encara més si es compara amb altres edicions com la del 2015, on es van registrar 140 casos, o la del 2017 amb 148. Bona part dels delictes que s'han comès durant aquesta edició han estat furts, i sols 13 casos del 129 han tingut lloc dins del recinte firal.

Durant el Mobile, les actuacions policials s'han centrat en el patrullatge preventiu a la xarxa ferroviària, tant uniformats com de paisà. A més, també s'ha treballat amb coordinació amb Ferrocarrils de la Generalitat i Transports Metropolitans de Barcelona.
Arxivat a