El PSC duplicaria vots i guanyaria clarament les eleccions espanyoles a Catalunya

ERC milloraria lleugerament els resultats del 2016, els comuns perdrien la meitat dels vots i el PDECat quedaria per sota del 4%, segons el baròmetre del CIS

Miquel Iceta i Meritxell Batet, en una imatge d'arxiu.
Miquel Iceta i Meritxell Batet, en una imatge d'arxiu. | ACN
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:26h
L'huracà socialista que detecta el CIS a nivell estatal tindria també un efecte molt clar a Catalunya, on el PSC duplicaria els resultats obtinguts a les eleccions estatals del 2016 i s'imposaria clarament en els comicis del 28 d'abril. Segons el baròmetre de l'organisme estatal del febrer, la candidatura que encapçalarà la ministra Meritxell Batet aconseguiria el 33,5% del vot directe+simpatia cap a partits (l'enquesta no ofereix projecció de vot amb els resultats passats per una cuina), tot i que fa dos anys tan sols van assolir el 16,1% dels suports.

 
El PSC ja se situava en segon lloc en els darrers baròmetres, per bé que ERC es mantenia com a primera força, per un escàs marge. L'ascens socialista, en aquest cas, es combina amb una davallada de les expectatives dels republicans, que escassament millorarien tres punts respecte els comicis del 2012, tot i que fa un mes esperaven guanyar-ne deu. Els comuns, al seu torn, punxarien, perdent quasi la meitat dels vots i situant-se en el 15,7%.

Mentre, Cs podria créixer lleugerament i rebre l'11,8% dels suports, mentre que PP i PDECat patirien una notable davallada. En el cas dels populars, deixarien pel camí la meitat dels suports, caient del 13,4% al 6,6%, mentre que la caiguda del PDECat seria encara més notable, passant del 13,9% del total al 3,9%, menys d'un terç que fa dos anys. Vox, en tot cas, no faria forat i quedaria amb el 2,7% dels suports, per sota del Pacma (3%).