Els Mossos desallotgen un bloc de Gràcia ocupat per un trentena persones, cinc d'elles menors

Els ocupants asseguren que no tenen una alternativa d'habitatge

NacióDigital
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:40h
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat per ordre judicial un bloc ocupat per una trentena de persones a Gràcia, conegut com "L'Armadillo", al carrer de Sant Salvador. Els ocupants, cinc dels quals són menors, hi viuen des de fa sis anys i asseguren que no tenen una alternativa d'habitatge.

Segons havien explicat inicialment els ocupants, la finca és propietat d'una empresa pantalla que gestiona els actius immobiliaris del BBVA. El banc, però, ha donat una versió sensiblement diferent a NacióDigital. Segons fonts del BBVA, el bloc havia estat propietat seva però l'any passat es va vendre al fons d'inversió Cerberus.

El bloc tenia un desallotjament amb data oberta durant tot el mes de febrer. Ells mateixos van demanar fa uns dies un lloguer social i negociar directament amb la propietat després que les gestions de l'Ajuntament de Barcelona s'haguessin "esgotat", van dir.

La portaveu de l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, Bàrbara Roch, ha explicat que sabien que el desallotjament seria aquest dimecres perquè a principis de setmana es va activar una ajuda pels nadons. Roch recorda que la demanda dels habitants de l'Armadillo eren lloguers assequibles i considera que la negativa de la propietat representa una "expulsió" dels veïns del barri.

Una de les veïnes és l'Ana Maria, que va arribar a l'Armadillo després de patir tres desnonaments. Ara es torna a trobar en la mateixa situació. "No sabem on anirem a viure", explica. 
 
Arxivat a