El Govern suspèn l'agenda pública de dijous per la vaga

Buch explica que departaments com el d'Interior o el de Treball estaran "actius" per analitzar el seguiment

El Consell Executiu, reunit aquest dimarts
El Consell Executiu, reunit aquest dimarts | ACN
19 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:32h
El Govern ha suspès l'agenda pública dels seus consellers d'aquest dijous, 21 de febrer, per la vaga convocada per la Intersindical-CSC. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que just aquest dijous assumeix circumstancialment el paper de portaveu perquè la consellera Elsa Artadi està a Madrid just el dia en què declaren al Tribunal Suprem Jordi Turull i Raül Romeva. 

Buch ha assegurat que el Govern "respecta" el dret a vaga i que és "més sensible" a la convocada per la Intersindical, que reivindica la derogació de la reforma laboral i que coincideix amb la declaració dels processats per l'1-O al Tribunal Suprem. El conseller ha precisat, però, que els departaments més afectats, com ara el seu per garantir la seguretat, i el de Treball per analitzar les xifres de seguiment, estaran especialment "actius" durant la jornada de vaga. 

Participació del Govern al Mobile World Congress

Buch també ha assegurat que els diferents departaments del Govern participaran "de forma activa" al Mobile World Congress amb independència de "a qui conviden" els organitzadors del congrés. És a dir, encara que a la inauguració hi assisteixi Felip VI.