Sánchez posa rumb a les eleccions més incertes

El president del govern espanyol anunciarà divendres la data dels comicis: el 28 d'abril apareix com la més probable després del fracàs anunciat dels pressupostos

Pedro Sánchez, amb gest preocupat, aquest dimecres al Congrés al costat de Carmen Calvo
Pedro Sánchez, amb gest preocupat, aquest dimecres al Congrés al costat de Carmen Calvo | Europa Press
13 de febrer del 2019
Actualitzat el 14 de febrer a les 0:23h
"El senyor president és inescrutable, també per als seus". La frase és d'Ana Pastor, presidenta del Congrés dels Diputats. L'ha pronunciat quan, aquest migdia, s'ha creuat amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que li ha preguntat si hi hauria eleccions immediates. Els pressupostos generals de l'Estat acabaven de ser tombats per l'oposició i la legislatura entrava, des d'aquell precís instant, en un final anunciat. Només falta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, posi data a les eleccions anticipades. L'anunciarà -el més probable és que siguin el 28 de gener, segons fonts governamentals- aquest divendres després de la reunió del consell de ministres.

Seran els comicis més incerts de les últimes dècades. Damunt la taula, Sánchez hi té quatre opcions: el 14 d'abril -hi ha ministres que no l'acaben de veure, perquè és el dia de la República i cau en diumenge de Rams-, el ja citat 28 d'abril, el 26 de maig -fent-les coincidir amb les municipals, europees i autonòmiques- o bé traslladar-les a l'octubre. La tercera opció, la del súperdiumenge, no agrada als barons socialistes, que es volen desmarcar tant com poden de la dinàmica del president espanyol. A banda, en alguns territoris -és el cas de Canàries, com ha denunciat des del faristol la diputada Ana Oramas- implicaria tenir fins a set urnes en una sola jornada electoral.
 
Arxivat a