Aragonès, sobre els pressupostos: «El diàleg hauria de continuar en qualsevol circumstància»

El vicepresident considera que "no hi ha hagut prou valentia ni cohesió" interna al PSOE per afrontar el diàleg

El vicepresident Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu
El vicepresident Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu | Govern
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:12h
El grup de Whatsapp del qual en formen part el vicepresident Pere Aragonès, la consellera Elsa Artadi i la vicepresidenta Carmen Calvo segueix en silenci. Tot i això, el Govern de la Generalitat segueix convidant la Moncloa a seguir negociant un possible acord per retirar les esmenes a la totalitats als pressupostos, gest que evitaria una precipitada convocatòria d'eleccions espanyoles. "El diàleg hauria de continuar en qualsevol circumstància", ha assegurat Aragonès en declaracions a TV3.

Segons el vicepresident, el govern espanyol no ha tingut "prou valentia per plantar-se" amb els dirigents del propi PSOE i de la resta de partits que no volen "ni tan sols crear un espai de diàleg" entre partits catalans i espanyols. "Sempre estem en disposició de poder parlar, no ens hem aixecat", ha insistit quan queden poc més de 24 hores per a la votació clau al Congrés. De moment, ha subratllat, el vot tant d'ERC com del PDECat, segueix sent el de bloquejar la tramitació dels comptes.

"Si realment volguessin un acord, no estarien fent tuits sinó parlant i intentant acostar posicions"

Aragonès ha lamentat que, en comptes de seguir negociant, el govern de Pedro Sánchez es dediqui a "pressionar" a través de tuits i de filtracions als mitjans de presumptes escenaris electorals a l'abril. "Si realment volguessin un acord, no estarien fent tuits sinó parlant i intentant acostar posicions", ha argumentat. Ha afegit que està convençut que amb el darrer document que divendres van fer arribar a Calvo estaven "en condicions d'arribar a un punt d'entesa" però que, en canvi, es van trobar amb un cop de porta. 

Tot i que el vicepresident ha apostat per seguir "treballant per mantenir els canals de diàleg oberts", ha assegurat que ERC "no té por de les urnes" si finalment el desenllaç acaba sent el de convocar eleccions. Tot i que ha lamentat que "no hi ha hagut valentia ni cohesió interna al PSOE per afrontar un diàleg", ha advertit que no es pot "descartar cap escenari" fins al moment de la votació.