síndrome de l'arròs fregit

La curiosa síndrome de l'arròs fregit que pot provocar-te la mort

El bacteri "Bacillus cereus" és el que provoca la intoxicació alimentària que pot posar fi a la teva vida

per NacióDigital, 11 de febrer de 2019 a les 18:12 |
Un bol amb arròs | Wikocommons
Menjar aliments en mal estat tothom sap que pot ser dolent per a la salut. L'any 2008 va morir deu hores després de menjar un plat de pasta cuinat feia cinc dies i que havia estat tot aquest temps a temperatura ambient. El noi va escalfar el plat que havia cuinat cinc dies enrere i el va acompanyar amb salsa. Deu hores després el noi va morir.

Segons va revelar l'autòpsia, el jove va patir una necrosis hepàtica i presentava símptomes de pancreatitis aguda. També se li van trobar restes del bacteri Bacillus cereus, que és el causant de la síndrome de l'arròs fregit: una intoxicació alimentària que es dona quan es deixen aliments a temperatura ambient que posteriorment són ingerits, al cap d'hores (i dies). Les espores d'aquest bacteri sobreviuen a la cocció i, si estan a temperatura ambient, germinen i es multipliquen, generant així toxines. 


I d'on ve el nom? Aquest bacteri sol aparèixer en productes i aliments amb elevat contingut en midó i que passen molt temps fora de la nevera. De fet, el virus desapareix quan l'aliment entra en baixa temperatura a la nevera.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació