El Govern podrà obligar els grans propietaris a oferir un lloguer social abans de desnonar

Les entitats promotores de la llei d'emergència habitacional anuncien que el Tribunal Constitucional ha acceptat retirar el recurs que bloquejava dos dels articles principals

Un desnonament a Barcelona
Un desnonament a Barcelona | ACN
NacióDigital
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:24h
Les entitats promotores de la llei catalana 24/2015 d'emergència habitacional han anunciat que el Tribunal Constitucional (TC) ha acceptat retirar el recurs que impedia l'aplicació de dos dels seus articles principals. Concretament, el que obliga els grans propietaris de pisos a oferir un lloguer social abans d'executar un desnonament i el que obliga els grans tenidors a cedir els pisos buits a les administracions públiques. Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat han confirmat ser coneixedors de la decisió del TC, que va emetre la sentència el 31 de gener.

El recurs va ser interposat pel govern espanyol en l'etapa de Mariano Rajoy i al novembre el consell de ministres de Pedro Sánchez va demanar retirar-lo. Ara, queda pendent la publicació de la retirada del recurs al Butlletí Oficial de l'Estat perquè els dos articles entrin en vigor.

Segons les entitats, les mesures permetran nodrir d'habitatges els parcs públics de les administracions. "Les meses d'emergència necessiten amb urgències aquestes mesures per poder oferir habitatge a totes les persones en situació d'exclusió residencial", diuen. EN el cas de Barcelona, són més de 400 les famílies que estan esperant un pis procedent de la mesa d'emergència.

En aquest sentit, el grup impulsor de la llei 24/2015 demana la paralització de tots els desnonaments en els casos de persones en situació d'exclusió residencial. També exigeix a la Generalitat i a totes les administracions públiques l'aplicació de la llei, i reclama al Govern que activi immediatament els mecanismes per la cessió obligatòria d'immobles buits. També exigeix que firmi amb les empreses subministradores els convenis necessaris per assumir les factures que no poden pagar les famílies en situació d'emergència habitacional.
Arxivat a