El PDECat emplaça Sánchez a esgotar la legislatura amb Podem i els independentistes

El president de la formació, David Bonvehí, reclama al líder del PSOE que "abordi" el conflicte amb Catalunya i aposta per seguir negociant fins dimecres la tramitació dels pressupostos

David Bonvehí, en roda de premsa
David Bonvehí, en roda de premsa | PDECat
11 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:49h
El PDECat ha reunit aquest dilluns el comitè nacional a les portes de la votació al Congrés dels Diputats sobre la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat. Davant la filtració des de la Moncloa del 14 d'abril com a hipotètica data per a unes eleccions anticipades a l'Estat, el president de la formació, David Bonvehí, ha assegurat que no se senten "pressionats". "Tots som conscients que és un govern dèbil, només tindria recorregut si hagués abordat el conflicte Catalunya-Espanya i li haguéssim donat suport", ha apuntat en roda de premsa des de la seu del PDECat a Sarrià.

"Si opta per convocar eleccions, no li podem dir res. No depèn de nosaltres. No ens sentim pressionats. Sí que ens hi sentim per complir amb el que ens hem compromès amb la ciutadania: votar de forma definitiva i bona governança", ha assenyalat. "La millor solució per a ells seria un executiu de Sánchez amb els demòcrates espanyols -Podem- i els independentistes, i així acabar una legislatura a mitjans del 2020. Si no ho vol abordar, no tenim res més a dir", ha indicat.

"No ens aixecarem de la taula de negociació fins dimecres, que és quan expira el termini. Estem atents per veure si el PSOE canvia d'opinió", ha assenyalat Bonvehí, que ha insistit en la negociació bilateral passi el que passi amb els comptes. "Si el PSOE vol tramitar els pressupostos, haurà de canviar les propostes", ha indicat.

En aquest sentit, el dirigent independentista ha demanat "concretar" la negociació canalitzada la setmana passada per tractar les "funcions" de les meses de diàleg, inclosa una taula de partits supervisada per un relator. A això s'hi hauria de sumar una taula tècnica que abordés les negociacions entre administracions.

Judici de l'1-O

Bonvehí ha demanat un judici "just" de cara al procés que arrenca demà dimarts al Tribunal Suprem. "No hi ha delicte", ha apuntat el president de la formació, que serà a partir de les nou del matí a les portes del tribunal i després entrarà a la sala al costat de la vicepresidenta del PDECat i diputada al Congrés, Míriam Nogueras.

També hi serà el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del vicepresident Pere Aragonès. Quan acabi la vista del primer dia del judici, Torra oferirà una compareixença a la delegació del Govern a Madrid.

Convenció municipal

El comitè nacional ha seguit preparant les eleccions municipals. La setmana que ve s'aprovarà l'equip de campanya, que rebrà com a primer encàrrec preparar la convenció del dia 23 de febrer. S'hi presentaran un bon nombre de candidats -amb màxima expectació sobre quina serà la llista a Barcelona- i, amb tota probabilitat, s'aprovarà un manifest amb les línies mestres de la campanya.