Mundó, el compromès extern

Va deixar la política després de les eleccions del 21-D, però l'exconseller de Justícia ha seguit denunciant la situació dels dirigents empresonats

Carles Mundó, en una imatge d'arxiu
Carles Mundó, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
10 de febrer del 2019
Carles Mundó és un dels pocs exconsellers, com Meritxell Borràs i Santi Vila, que estan en llibertat. L'extitular de Justícia va estar 33 dies empresonat -des del 2 de novembre fins al 4 de desembre del 2017 i la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat demanen per a ell set anys de presó i 16 d'inhabilitació per desobediència i malversació, a més d'una multa de prop de 30.000 euros. Va ser sempre un dirigent fidel als seus companys de Govern i de partit (ERC) tot i diagnosticar "errors" en l'estratègia sobiranista que es va guardar d'expressar en públic.

Mundó va viure amb especial incomoditat el que s'arribés a la tessitura d'haver de prendre una dràstica decisió entre fer la declaració d'independència o bé convocar eleccions enlloc d'haver trobat una sortida per capitalitzar l'1-O. Després de ser alliberat, es va implicar activament a la campanya del 21-D, tal i com va prometre a Oriol Junqueras, amb qui va compartir cel·la, i el 9 de gener del 2018 va renunciar a l'acta de diputat i va deixar la primera línia de la política per tornar a exercir d'advocat al Bufet Vallbé. Tot i això, ha seguit denunciant en actes públics la situació d'injustícia que considera que estan vivint, especialment els exconsellers privats de llibertat. 

A continuació, tres articles clau per entendre el paper que tindrà Mundó durant el judici:

- Carles Mundó: adeu al conseller discret

- Mundó, sobre el judici de l'1-O: «Forçar el dret així no és justícia»

- Carles Mundó: «JxCat hauria de proposar un candidat alternatiu a Puigdemont per si no pot ser investit»
Arxivat a