Casado, sobre el judici de l'1-O: «Es farà justícia a la major agressió a la democràcia des del 23-F»

El líder del PP promou a Badalona de la mà d'Albiol una llei per fer desallotjaments exprés en menys de 24 hores d'habitatges ocupats

Casado i Albiol, amb veïns a Badalona aquest dijous
Casado i Albiol, amb veïns a Badalona aquest dijous | PP
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:19h
Pocs minuts després que el CIS hagi situat el PP com a quarta força en unes eventuals eleccions, Pablo Casado ha aterrat a la ciutat de Badalona. No ho ha fet per valorar el desplom del seu partit que pronostica el sondeig, sinó per llançar un missatge a les portes del judici de l'1-O i catapultar Xavier García Albiol com alcaldable. Sobre la vista que en els pròxims dies asseurà els presos polítics independentistes al banc dels acusats ha assegurat que servirà perquè es faci "justícia a la major agressió que ha viscut la democràcia espanyola des del cop d'estat del 23-F".

El líder dels populars ha vaticinat que durant el judici es "podrà veure la violència que hi va haver", la "malversació" de fons públics que es va produir, així com "el pla configurat i traçat" per aconseguir la independència i com els manifestants del 20 de setembre van "intentar agredir" els agents de la Guàrdia Civil. "Veurem com la llei és igual per a tothom a Espanya", ha sentenciat. El dirigent ha dibuixat una Catalunya on no hi ha "ordre ni legalitat", es produeixen "ultratges a la Corona", l'escola "adoctrina" i es "malversen fons" per al procés.

Casad, a Sánchez: "No mercadegi amb la justícia, les llibertats i la convivència"

Davant d'aquest escenari, Casado ha fet una crida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè "no mercadegi amb la justícia, les llibertats i la convivència" a Catalunya. De fet, ha titllat d'"irresponsabilitat" que el líder del PSC, Miquel Iceta, negociï el suport als pressupostos amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a "canvi d'immunitat, desigualtat en inversió per a Catalunya i la ruptura de la il·legalitat, la prosperitat, la llibertat i la convivència".