Joan Rosell estudia presentar-se a la presidència del Barça

El cap de la patronal espanyola durant els últims anys ja ha mantingut diverses reunions

Joan Rosell, quan era president de la CEOE
Joan Rosell, quan era president de la CEOE | Europa Press
27 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:11h
Joan Rosell, qui ha estat el cap de la patronal espanyola durant els últims anys, la CEOE, es planteja presentar una candidatura a la presidència del Barça, segons afirma el diari elconfidencial. De fet, ja ha mantingut diverses reunions amb “les forces vives de Catalunya”, segons el portal,  per analitzar les possibilitats de victòria. Les trobades, afegeixen, han estat positives.

Rosell, però, no dona detalls i mesura els pros i les contres d’un somni que sempre ha tingut des de petit. Seguidor de tota la vida del Barça, amb el número de soci 8.000, té nou abonaments a la tribuna baixa del Camp Nou, i és un gran seguidor dels equips de futbol, handbol  i bàsquet.

Rosell, ambició política a Foment

Joan Rosell (Barcelona, 1957) va concloure a finals de 2018 el seu vuitè any al davant de la CEOE, l'entitat de la patronal espanyola. Anteriorment, havia presidit Foment del Treball. En el seu balanç, partidaris i detractors destaquen la seva capacitat per gestionar les divisions en el si de l'empresariat.

Rosell és d'una família que havia impulsat el Banc de Madrid. Però les seves inquietuds han estat més a prop sempre de la política i el periodisme que de la gran empresa. De fet, va començar fent de periodista a Tele/Expres, diari mític dels anys de la Transició, on va entrar de la mà del seu oncle, Jaume Castell. La seva principal activitat professional és la presidència de Congost Plàstic, la principal empresa de la família, especialitzada en contenidors i cubetes. Però la gestió directa la porta la seva dona, Elisabeth Trallero.

Congost Plastic va ser creada pel seu pare després que vengués Joguines Congost, l'anterior marca de la família. També presideix la filial espanyola de la italiana OMB, que es dedica a la gestió de residus urbans. Però Rosell no ha abandonat el sector joguines, ja que és accionista de Tecnitoys, el fabricant de Scalextric (on, per cert, també hi té participació la família Lara, de Planeta).

Però en la seva carrera hi ha un nom decisiu: Joan Echevarria Puig, expresident de Nissan, a qui va ajudar quan Echevarria va fer una incursió en la política el 1980, encapçalant la candidatura de Solidaritat Catalana. Era una marca conservadora, apadrinada per l'Alianza Popular de Fraga que no es veia amb cor d'anar a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. Echevarria no va entrar, però el lligam amb Rosell ja no es trencaria. De la mà d'ell, Rosell va accedir a la presidència d'Enher. Ha estat en consells d'administració de nombroses empreses, de Siemens Espanya a CriteriaCaixa, Port Aventura i Aigües de Barcelona. El que no se li pot negar a Rosell és mà esquerra per obrir-se pas pels passadissos de les grans organitzacions patronals. Abans de la CEOE, va ser president de Foment durant catorze anys.
Arxivat a