Forn posa en dubte que l'independentisme s'hagi de «carregar» Sánchez per no haver fet cap gest

El candidat veu bé Artadi de número dos de la seva llista sota les sigles JxCat i diu que Munté tindrà un lloc "molt destacat"

Joaquim Forn, en una foto d'arxiu
Joaquim Forn, en una foto d'arxiu | Albert Segura
NacióDigital
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:08h
El candidat per Barcelona Joaquim Forn ha posat en dubte que l'independentisme s'hagi de "carregar" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tenint en compte que no ha fet "cap gest" cap a un referèndum pactat. "Dit això, per aquest motiu ens l'hem de carregar? No ho tinc clar, la veritat", ha afegit en entrevistes a l'Ara i Catalunya Ràdio. L'exconseller no renuncia a una llista conjunta sobiranista i assegura que "fins a l'últim moment" estarà obert a apartar-se. Forn veu bé que Elsa Artadi com a número dos de la seva llista, sota les sigles JxCat, i diu que Neus Munté tindrà un lloc "molt destacat". Pel que fa als pactes postelectorals, assegura que pactar amb els comuns no és una prioritat però no tanca la porta a "pactes puntuals".

Forn considera que s'ha de fer un debat sobre si cal "apuntalar" Sánchez a la presidència del govern espanyol. "Perquè si l'alternativa és un govern de PP, Cs i Vox... ", ha argumentat. 

El dia després de confirmar que encapçalarà la llista per Barcelona, l'exconseller ha afirmat que veu bé Artadi com a número dos de la seva llista perquè aportaria "solvència i experiència" i "entronca perfectament" amb la voluntat de presentar-se amb un equip sòlid i cohesionat. Però ha afegit que la seva incorporació té efectes sobre el Govern que s'han d'acabar de resoldre. De fet, admet que hi ha "possibilitats fermes" que Artadi sigui la seva número dos però que no està tancat. 

Pel que fa a Neus Munté, guanyadora de les primàries del PDECat, ha agraït la seva generositat de fer un "pas al costat" per intentar conformar una llista sobirania unitària. I ha avançat que tindrà un lloc "molt destacat" a la llista sense concretar quin. Sobre Ferran Mascarell, ha assegurat que li agradaria comptar amb ell però ha admès que no hi ha res decidit. 

L'exconseller no renuncia a una llista conjunta de l'independentisme i assegura que "fins l'últim moment" estarà obert a apartar-se si la veu possible. Però també ha afegit que no pot ser una llista de noms sinó un "equip amb confiança absoluta". En aquest context, ha considerat que la dispersió de candidatures "no és una bona notícia". 

De cara als pactes postelectorals, Forn vol pactar amb ERC perquè hi ha "molts punts de coincidència" i diu que pactar amb els comuns no està en les prioritats però no tanca la porta a dialogar amb ells. De fet, el candidat ha assenyalat que es necessitaran grans acords entre diferents forces polítiques i, per tant, ha obert la porta a arribar a "acords puntuals" amb el partit d'Ada Colau. L'objectiu de Forn és "recuperar els grans consensos de ciutat" i ha lamentat que amb Colau hi ha hagi hagut un "govern feble" que, segons ell, no s'ha distingit per buscar el diàleg. 
Arxivat a