Les sectorials de l'ANC es posen al costat de Paluzie per contenir les crítiques

Coordinacions de diverses sectorials de l'entitat insten a "no defallir davant de les dificultats"

Elisenda Paluzie, en un acte
Elisenda Paluzie, en un acte | Adrià Costa
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:30h
Les sectorials de l'ANC han fet front comú en defensa de la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, i del secretariat actual, davant del malestar intern amb crítiques de "paràlisi", "pèrdua de lideratge" i "seguidisme dels partits" que dissabte va donar a conèixer NacióDigital

Per això, les coordinacions de les sectorials manifesten el seu suport a Paluzie. "Ni noves eleccions, ni més divisió", etziben, i asseguren que totes eles treballen "per enfortir" l'entitat i "no defallir davant de les dificultats". 
 
La carta, difosa a través de les xarxes socials, està signada per les coordinacions de les sectorials d'Agents Rurals, Arquitectes, Bibliotecaris, Bombers, Dones ANC, E3 (Ecologia, Energia, Entorn), Economistes, Educació, Empresaris, Esportistes, Informàtica, Jubilats, Juriste, LGTBI, Marketing, Meteoròlegs, Pagesos, Psicòlegs, Administració Pública; Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local; Traductors, Correctors, Intèrprets i Transcriptors, i Universitat i Recerca. 

Crítiques al secretariat i a Paluzie

El dissabte, després de la publicació per part d'aquest diari, cap membre del secretariat se'n va fer responsable públicament malgrat que alguns d'ells en compartien l'esperit i diverses territorials de Barcelona ja han debatut o debatran el document crític amb la gestió d'Elisenda Paluzie després que alguns quadres se l'hagin fet seu. Al document, al qual va tenir accés NacióDigital, s'hi demana reformar els estatuts i convocar, prèvia recollida de signatures, una assemblea extraordinària que renovi el secretariat.

Davant el risc que vagi a més i creixi el qüestionament de la direcció i la seva feina amb la suma dels diferents sectors crítics, dissabte a la nit es va comunicar al secretariat l'enviament d'un escrit als associats que va arribar passades les onze de la nit i que defensava, per altra banda, la gestió de l'actual equip malgrat que són "temps difícils".

LA CARTA DE LA DIRECCIÓ DE L'ANC ALS SOCIS

Benvolgudes, benvolguts,

Vivim temps molt difícils, estem a les portes del judici de la vergonya mentre veiem que hem passat de la victòria més gran de l'independentisme amb l'execució del referèndum de l'1 d’Octubre a comprovar, més d'un any més tard, que Govern i Parlament no interpreten igual que la ciutadania el mandat de l'1 d’Octubre, a la vegada que vivim una repressió sense precedents.

Davant d’això, a l'Assemblea hem apostat per la via unilateral, perquè entenem que qualsevol escenari de referèndum pactat és una fal·làcia. Aquest Secretariat Nacional ens vam comprometre a arriscar-nos per aconseguir la implementació de la República catalana i a plantejar solucions diferents al que fins ara estàvem acostumats, les mobilitzacions.

És per això que hem plantejat les Primàries Catalunya com a mètode per apoderar-nos, el consum estratègic per estar preparats a nivell econòmic pel proper embat, hem presentat campanyes diferents com el #makeamove per poder internacionalitzar que el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya és un dret pel que s'ha de lluitar independentment d'on visquis, etc.

Són fórmules noves per arribar al nostre objectiu ja que ens trobem que som l'únic actor que plantegem que hem de continuar endavant amb la via unilateral i que cal fer-ho amb una estratègia compartida entre Govern, Parlament i poble mobilitzat.

És precisament per aquest posicionament que moltes vegades rebem i rebrem crítiques. A vegades, més innocents, d'altres orquestrades. Però això l’únic que fa és que la nostra determinació sigui més forta.

Som Assemblea i volem millorar cada dia, també a nivell intern, és per això que des del passat 9 de juny hi ha un grup de treball revisant els nostres Estatuts i el Reglament de Règim Intern (RRI) de l'ANC. La motivació és haver constatat que malgrat els canvis i revisions que s'hi han fet, segueix havent-hi molt a millorar. Constantment busquem simplificació, flexibilització, virtualització, democratització, transparència i transversalitat i la col·laboració de les assemblees.

El proper 28 d'abril tindrà lloc la nostra Assemblea General Ordinària i caldrà organitzar assemblees per treballar el nostre full de ruta i aquests documents. Esperem la participació de tothom per portar-ho a terme amb èxit.

Som fermesa, dignitat i coratge, #SomANC i treballem #CapALaIndependència

Secretariat Nacional
Assemblea Nacional Catalana